• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Красимир Каракачанов: Бих се кандидатирал за президент

Красимир Каракачанов: Бих се кандидатирал за президент

/КРОСС/ Каракачанов отказа да назове кандидат-президентската двойка на патриотите, като отбеляза, че за него е важно най-напред трите патриотични формации - ПФ, Атака и ВМРО, да стигнат до консенсус. Самият той би се кандидатирал за президент, каза още лидерът на ВМРО.

В сутрешния блок на Bulgaria ON AIR председателят на ВМРО коментира т. нар. "Закон за бурките", който беше внесен от Патриотичния фронт и приет на второ четене от депутатите.

Всички временно пребиваващи в страната и тези, които преминават транзит през България, ще бъдат задължени да спазват точките от закона, каза Каракачанов.

Законопроектът предвижда да бъде забранено носенето на облекла, закриващи изцяло или частично лицето, като за това законът предвижда глоба от 200 лв. за първо нарушение, 1500 лв. за всяко следващо и лишаване от социални помощи за срок от три месеца, ако нарушителят получава такива.

"Бурките не са въпрос на желание някой да се забражда по саудитски, защото в България никога мюсюлманите, дори през 500-годишното робство, не са ходили с бурки. Това не е традиция, това е салафитски ислям, който е характерен за държави като Саудитска Арабия", коментира Каракачанов.

Зоните с най-затегнати мерки ще са летищата. Съгласно законопроекта всеки, който пристига и носи закриващо лицето облекло, ще трябва да се идентифицира пред властите преди да влезе на територията на държавата, обясни още лидерът на ВМРО.

Въпреки че беше приет на второ четене, "Законът на бурките" все още не е приет окончателно: "Моето лично усещане е, че има колебание, има някакво притеснение и аз не виждам от какво. Притеснение има как ще ни погледнат навън", посочи Каракачанов, който намекна, че върху страната е оказван външен натиск "да бъдем по-внимателни".

Освен посочения законопроект, патриотичните формации внесоха още едно предложение, а именно - Закона за вероизповеданието, който предвижда наказания за нарушения, свързани с политическо влияние чрез религиозни идеологии.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

СТАВАТ ЗА ПОДЛОГИ НА ГЕРБ. СТАВАТ И ЗА ДРУГО, АМА НЯМА ДА ГО НАПИША, ЗА ДА НЕ ПОСЕГНА НА ЧИСТОТАТА НА БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК. ПРЕДАТЕЛИ!

27.07.2016 13:03:32

Анонимен

Патриотарите от БКП+ДС вече не стават дори за МЕЗЕ!

27.07.2016 12:39:44

Анонимен

Енчев е пълен тъпак.

27.07.2016 00:19:32

Анонимен

Енчев вкара тези идиоти в парламента, а сега духа супата на последния ред. Ако беше по-хитър, можеше да превземе Патриотичният фронт отвърте, а не гордо да напуска черкезина Симеонов - ненормалник от висша класа, без прецедент в галерията на парламентарните шантонерки. Гордостта е порок, не достойнство. Май Велизар е чел много романи със сълзливо съдържание.

27.07.2016 00:17:03

НФСБ-отвратен

Ако се яви Велизар Енчев, ще създаде проблеми на "Пиротска".. Енчев ще бие Каркачанов, въпреки че няма ресурса на фронтоваците. Уви, вече обяви, че няма такова намерение. Лошото е, че той не си вярва, а има огромен потенциал. Събуди се, Енчев!!!

27.07.2016 00:12:46

ДC-цигaнии

Интересното е #КОЙ би дал пари за кандидат-президентстването на тоя ДС-шопар (БКП-побългарен индо-"българин" - албинос)?! Фондация "ВМРО" - Пазарджик е тотално източена и във финасов колапс! 80% от заграбените македонски имоти са без наематели и носят само разходи за издръжката им! Дори част от счупените от градушката преди 2 години стъкла на прозорците на Македонския дом на ул. Пиротска 5 (от към ул. Вашингтон) все още са счупени и не са сменени със здрави стъкла - имоти без стъкла не носят наеми! ДС-шопарът котка циганите от Враца, Монтана и Плевенско с разни екскурзийки и бира-скара кьор-софри по Македонията - ако в София за заемането на депутатско место са нужни 20-30хил. гласа, то в Монтана, Враца, Плее'н са нужни по 3-4хил.! Пък и Сидеров в ниакав случай няма да иска да е кандидат вице-президент! Нито пък Валката Симеонов (о.з.Балевски)! Ребусът би се решил САМО ако Конституцията позволяваше президентството да е от тройка съ-президенти, както 3-ките съ-председатели в ДС-МВРо - кой от кой по-велик "войвода"!

26.07.2016 23:35:07

Анонимен

И с Бареков беше. Доста милиони отмъкна покрай лудото Барече, ама милиони на Цецо Белградския мошеник, не на Баречко. Каракачанчето обича парите и те обичат него. Така е, брато! Пари при пари отиват.

26.07.2016 23:00:33

Българина

Давай крайно време е БЪЛГАРИН за президен а не тикви и други зеленчуци

26.07.2016 20:32:15

Анонимен алкохолик

Аз съм за него - честен, принципен, открит и добронамерен. Не отказва на никого - ни на Боко, ни на Моко, ни на Валерката, ни на Първанката. Такъв требе да е президента - неотказващ на никого. Наздраве!

26.07.2016 19:31:08

Анонимен

ПОДЛОГА НА ИВАН КОСТОВ БЕ. СЛЕД ТОВА СТАНА СЛУГА НА БАБА МОЗЕР, СТЕФАН СОФИЯНСКИ И ХРИСТО КОВАЧКИ. ПОСЛЕДНО ЦЕЛУВА ЗАДНИТЕ ЧАСТИ НА ВАРЕЛИ СИМЕОНОГЛУ ОТ СКЪД ТВ. А, ЗАБРАВИХ - АМИ КРАСИ СЕ ЦУЛУВАШЕ И С ГОШО ПЪРВАНОВ, АГЕНТ "ГОЦЕ". ЗА БОРИСОВ И ЦЕЦО РАПОНА ДА НЕ ГОВОРИМ. ТАМ ОБСЛУЖВАНЕТО Е ФУЛ. ВАНЧЕ, ВАНЧЕ, ДОБРЕ Е, ЧЕ СИ В ГРОБА ДА НЕ ГЛЕДАШ КАК СЕ ВЪРТИ ТОЯ ПУМПАЛ ОТ РУСЕ, УЗУРПИРАЛ ИМОТИТЕ НА МАКЕДОНСКИТЕ БЪЛГАРИ И ПАПКАЩ ОТ ТЯХ ДОБРЕ. ПЪК И МУ ЛИЧИ НА ВОЕВОДАТА, БЕ. ХУБАВО МУ ЛИЧИ ПАПКАНЕТО.

26.07.2016 19:29:09

Мао

Красимирчо мама , тя и баба Пена от Долно Уйно би се кандидатирала , но съвсем друг въпрос е кой ще ви избере , капиш ....

26.07.2016 17:06:53

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.