• 15 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Николай Цонков с две питания към министрите Каракачанов и Захариева

Николай Цонков с две питания към министрите Каракачанов и Захариева

/КРОСС/ Народният представител от парламентарната група на "БСП за България" Николай Цонков внесе две питания до вицепремиерите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов.

Въпросът, който депутатът от групата на социалистите постави към заместник-министър председателя по правосъдната реформа и министър на външните работи е свързан с констатации в доклад на тема: "Анализ на органите по превенция и противодействие на корупцията в Република България" на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност.

"Този доклад констатира, че има липса на капацитет и координация на органите срещу корупцията и размити отговорности, обясни Николай Цонков. - Освен това в него се твърди, че има наличие на "недостатъчно независими" органи. Затова очаквам отговор от вицепремиера по правосъдната реформа какви мерки ще предприеме във връзка с борбата с корупцията".

Второто питане, отправено към заместник-министър председателя по обществения ред и сигурността Красимир Каракачанов, е за планирането и провеждането на обучение и подготовка на резервисти от Министерството на отбраната.

"През последните години в българската армия стои с особена тревожност въпроса с некомплекна с личен състав, както и сериозно застаряване на ресурсите от запасни, необходими за комплектуването на военновременните формирования", пише в питането на Николай Цонков до министъра на отбраната Красимир Каракачанов. - На основание чл. 57, 58 и 59 от Закона за резерва на въоръжените сили Министерството на отбраната на Република България планира и провежда курсове с български граждани, изявили желание да получат военна подготовка. В тази връзка бих искал да задам три въпроса. На каква основа се планира обучението, колко души са обучени, къде и каква военна подготовка са получили и какъв обем финансови средства са изразходвани от МО за обучението им? Колко от обучените (брой и процент) са сключили договор за военна служба или са получили мобилизационно назначение във военновременните формирования на въоръжените сили? И дали министър Каракачанов счита, че така провежданата военна подготовка в Единния учебен център на БА, военните училища и цивилните ВУЗ допринася за подобряване комплектуването мирновременния състав на БА и резерва на въоръжените сили с личен състав?".

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.