• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ретроспективна експозиция на Кольо Карамфилов сложи начало на изложбената програма на Пловдив - 2019

Ретроспективна експозиция на Кольо Карамфилов сложи начало на изложбената програма на Пловдив - 2019

/КРОСС/ С ретроспективна изложба "Необозримо за Кольо К." на Кольо Карамфилов (1963-2014) започна новата изложбена година в Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Тя бе открита от заместник-кмета по култура и туризъм Александър Държиков и председателя на Общински съвет - Пловдив Савина Петкова в Градската художествена галерия. Тя е част от програмата на проекта Пловдив - Европейска столица на културата 2019 и може да бъде видяна от любителите на изобразителното изкуство и почитатели на Карамфилов от днес до края на януари. На 28 януари, отново в галерията, ще бъде представен и двуезичен каталог, специално подготвен за изложбата.


На двата етажа на галерията са експонирани близо 90 платна от различни периоди в артистичния живот на Кольо Карамфилов, предоставени специално за изложбата от галеристи, частни колекционери и приятели на художника. Те разкриват пред публиката целия творчески път на Карамфилов, всичките му търсения и теми, върху които е работил в почти всички жанрове на визуалното изкуство - графика, живопис, скулптура, пърформанс, инсталации, фотография, изявява се също като режисьор и сценарист.


Знам, че всеки един от вас има емоционална връзка с Кольо Карамфилов, има хубав спомен или пък има красива негова работа у дома, каза кураторът проф. Галина Лардева, като специално благодари на фондация "Пловдив 2019" за подкрепата на проекта. По думите й тази изложба показва безкрайната творческа мощ на Карамфилов, заради което са подбрани работи, които са ключови, изключително любопитни, много знакови и в същото време нe са преекспонирани.


Синът на художника Росен Карамфилов благодари на организаторите с думите: "Честно казано загубих дар слово докато разглеждах изложбата и за първи път виждам изложба на баща ми, която показва почти всички негови лица като артист".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.