• 05 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Цвета Караянчева: За да демонтираш нещо, трябва да имаш добри механици

Цвета Караянчева: За да демонтираш нещо, трябва да имаш добри механици

/КРОСС/ За да демонтираш нещо, трябва да имаш добри механици". Това каза заместник-председателят на Народното събрание и депутат от ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ. „Всяка партия стяга редиците си.

Виждаме, че БСП направиха конгрес и преди него направиха своите послания. По време на конгреса също беше много бурно - курс на въоръжена борба. ДПС също стягат своя електорат. От време на време трябва да се пускат послания. Най интересното в това, което каза г-н Карадайъ беше, че ще демонтират управлението. Обаче, за да демонтираш нещо, трябва да имаш добри механици. Там мисля, че няма добри механици. Управлението е стабилно, спокойно, работи се", каза Караянчева.

Според нея, от ДПС говорят по този начин, за да затегнат редиците на електората. „Размърдаха се БСП, ДПС и те покрай тях, да не стоят пасивни, за да има малко повече движение в опозицията, за да може малко да разклатят управляващите. Няма как да им се получи", каза Караянчева.

По думите ѝ, хората виждат реалните политики. „За управлението на Тройната коалиция това, което те направиха, беше едно разточителство на средства. Спряха им еврофондовете. Това, което прави третото правителство на ГЕРБ, може да се пипне. То има и магистрала, по която да пътуваш. Има спортни зали", коментира Караянчева. На въпрос, дали ДПС може да прогнозира предсрочни избори, Караянчева каза: „Не мисля, че са такъв фактор. Не мисля, че ще има предсрочни избори. Хората в смесените региони знаят вече, че алтернативата е ГЕРБ".

Тя обясни, че в нейния офис идват много членове на ДПС и ѝ казват, че са гласували за Движението, но смятат, че тя е техният депутат. По отношение на напрежението на парламента, тя посочи, че ако се гледа към Народното събрание може да се заблудим, че има спорове и напрежение. „Няма политики в това, което се говори. Миналия ден слушам Корнелия Нинова казва, че от БСП са изчели от трибуната 33 декларации. И какво от това? Какво подобриха живота на хората тези 33 декларации. В началото на събранието бяха започнали в социалистическо съревнование колко законопроекта били вкарали БСП. Правете политики", призова опозицията Караянчева.

Тя поясни, че те могат да вкарат и 100 законопроекта, обаче да са променили само едно изречение и те не водят до нищо. „Много е важно, когато говорим, да говорим за политики, а не да се нападаме взаимно", допълни тя. По отношение на антикорупционния законопроект на БСП, Караянчева заяви, че не може да се прави паралелна прокуратура. „Ще дадат възможност на президента да избира шеф на тази агенция. Тук има заиграване между госпожа Нинова и президента.

Имат сантимент един към друг", посочи заместник-председателят на Народното събрание. На въпрос, дали томахавката между ГЕРБ и президента е заровена, Караянчева посочи, че няма томахавка.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.