• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Караянчева: Няма закъде да бързаме с Истанбулската конвенция

Караянчева: Няма закъде да бързаме с Истанбулската конвенция

/КРОСС/ Няма закъде да бързаме с Истанбулската конвенция. Два месеца поне ще вървят дебатите. Това каза в интервю за „Канал 3" председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.

"Имаме време, така че няма закъде да бързаме", заяви тя и посочи, че идния вторник от 11:00 часа организира дискусията, но не в парламента, както бе оповестено първоначално, а в аулата на Софийския университет. Решението взела заради многото желаещи да участват в дискусията. Караянчева е отправила покани до председателите на всички групи и комисии, всеки депутат може да присъства, поканени са и представителите на вероизповеданията, където също има разногласия, по думите ѝ.

"Аз ще бъда модератор, всеки ще има право на две минути, изказванията ще бъдат качени на сайта на НС", гарантира публичност и прозрачност парламентарната председателка. Целта ѝ е да се чуят всички аргументи "за" и "против".

"Надявам се да вземем най-доброто решение и аз съм убедена, че в конвенцията няма нещо притеснително. Но, ако има факти и точки, които притесняват българските граждани, ние сме хората, които трябва да успокоим тези притеснения, и да направим така, че приемайки тази конвенция, тя да не крие подводни камъни, да сме убедени в това и да убедим българските граждани", заяви Караянчева.

"Право на опозицията е вотът на недоверие, въпросът е дали беше уместно да е сега", коментира тя насрочването на дебатите за вторник от 11:00 часа на извънредно заседание на НС. Караянчева подчерта, че мнозинството няма никакви притеснения, а напротив - има много аргументи за успешното управление през тези 8-9 месеца, които ще напомни в пленарната зала.

Караянчева обясни, че е избрала за дискусията по вота вторник, за да не бъде загубен пленарният ден сряда. Гласуването на вота на недоверие за корупция, внесен от БСП, ще бъде в четвъртък, уточни още тя.
„В крайна сметка на опозицията това ѝ е работата - да иска вот на недоверие. Да, моментът не е подходящ според мен, но няма как", коментира още Караянчева.

"Атмосферата ще се нажежи, надявам се да не влизаме в личностни нападки, а да бъдат чисто принципни дебатите", добави председателят на НС.

Според нея, именно когато управляващите не са оставяни на мира, работят даже по-добре.

Относно разсекретяването на доклада за информационната система на приходната агенция /БАЦИС/ председателят на парламента обяви, че ще напише писма до главния прокурор и директора на ДАНС с искане да се разсекретят докладите.

"Нямаме никакви притеснения", добави Цвета Караянчева.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тая фолк певица ако имаше акъл колкото една мравка, щеше да се разкара от Герб

19.01.2018 15:04:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.