• 16 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8387
  •  GBP / BGN 2.2891
  •  CHF / BGN 2.0138
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Клаудия Кардинале - една легенда на 80

Клаудия Кардинале - една легенда на 80

/КРОСС/ Легендата на италианското кино Клаудия Кардинале, партньорка на най-големите актьори на ХХ век, празнува днес 80-ия си рожден ден.

Родената в Тунис италианката ще отбележи юбилея си на сцената на театър "Сан Карло" в Неапол предава Нова.

Самата тя признава, че това празненство в нейна чест е изненада за нея, тъй като тя същата вечер играе в неаполитанския театър "Аугостео" в комедията "Странната двойка" на съвременния американски драматург Нийл Саймън. Идеята за постановката, според нея, принадлежи на режисьора Паскуале Скуитери, с когото дълго време имаше лични и творчески отношения.

Той почина през февруари миналата година, и въпреки че двойката отдавна се е разделила, актрисата винаги говори с топлота за техния съюз и посвещава играта си в тази постановка на него.

Дете на сициалианци, на 16 години тя печели конкурс за красота, а наградата е да отиде на филмовия фестивал във Венеция. Там продуценти и режисьори й правят предложения за роли. Баща й е този, който я убеждава да започне кариера в киното.

Клаудия Кардинале е муза на кинодейци от ранга на Лукино Висконти, Федерико Фелини и Луиджи Коменчини и очаровала публиката със страстния си поглед. Кардинале участва в спечелилия "Оскар" филм на Фредерико Фелини от 1963 година „8 1/2“.

В своята кариера Клаудия Кардинале има 175 филма, като фестивалите в Берлин и Венеция са отличили нейната работа. На 80 години Клаудия Кардинале признава, че е предпочела да остарее естествено и мрази козметичните процедури.

През октомври 2015 г. Клаудия Кардинале посети България по повод премиерата на филма „Имало едно време един уестърн“ на режисьора Борис Десподов, в който актрисата играе себе си. По време на посещението си тя получи титлата „доктор хонорис кауза“ на Националната академия по театрално и филмово изкуство „Кръстьо Сарафов“.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.