• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Мечтите на Емил Кабаиванов са неистини за хората в карловските села

Мечтите на Емил Кабаиванов са неистини за хората в карловските села

/КРОСС/Община Карлово може да кандидатства с проекти по Програмата за развитие на селските райони само и единствено благодарение на Пламен Славов. Това е категоричното становище на Явор Гечев, заместник-министъра на земеделието, който е изработил цялостната Програма за селските райони, която е близо 800 страници. Това е станало преди година и половина, когато Славов е бил народен представител в Народното събрание. По думите на Гечев, именно Пламен Славов е лобирал вече бившето правителство да вкара община Карлово като допустима по Програмата. Бившият заместник-министър на земеделието е част от екипа на Славов в написването на цялостната Платформа за по-добро управление на цялата община Карлово, особено в частта му за развитие на селищата и региона около Карлово. Явор Гечев обясни, че в периода 2007-2013 година община Карлово не е била допустима да участва с проекти по Селската програма на Евросъюза, защото директиви на еврочиновниците са я изключили.

Община Карлово е била изключена отново, но благодарение на Гечев и Пламен Славов е била намерена вратичка тя да бъде допустима в новия период 2014-2020 година. Другото важно уточнение, което Явор Гечев направи е, че община Карлово за периода 2014-2020 година може да спечели максимум до 10 милиона евро и то за срок от 6 години.
Тези параметри са заложени в Програмата за сеслките райони и няма как да бъдат променени, още повече, че община Карлово занапред ще се конкурира с други общини в страната за тези пари, които имат вече опит в разписването на такива проекти.
Редом с тези изключително важни уточнения, Явор Гечев разкритикува неистините на Емил Кабаиванов, че община Карлово може да спечели по близо 2 милиона за всяко село. Това е манипулация и хората нека да знаят, че биват лъгани. Отиващият си кмет да отвори и да прочете документите. Той говори пред хората, че имал проекти за всяко село. Да, той проекти може и да има, но само технически, но тези проекти няма как да бъдат финансирани по Програмата за селските райони,защото многократно надхвърлят максималната сума, която пак повтарям е 10 милиона евро за 6 години и то за цялата община, обясни Явор Гечев.
Докато бях заместник-министър на земеделието карловският кмет нито веднож не дойде на среща, не дойде да лобира за Карлово. Други негови колеги от цялата страна направиха пътека, а този никога не го видях. Как може да ми говори за европроекти за селата. Жал ми е, че хората от карловските села пак са заблуждавани от Емил Кабаиванов.
Нещата, които чувам, че сега ги разправя из селата са спокойно мога да кажа предизборна манипулация от отиващия си кмет. Ако той желае съм готов да водим истински дебат как да се развиват селата от община Карлово, но съм сигурен, че той никога не би се съгласил, защото е много слаб по тази тема, както и по много други. Сега община Карлово няма силен екип за привличане на евросредства, а от там и на разкриването на нови работни места. Сигурен съм, че екипът около кандидата за кмет Пламен Славов е в пъти по-подготвен да направим истинско развитие за хората от карловските села, а не само да говорим празни приказки. Част от идеите и бъдещите проекти сме ги разписали в нашата Платформа за управление и развитие на цялата община, не само на града, другите ще ги споделим на срещите с хората, защото някои наши конкуренти вече ни крадат идеите и вижданията, защото са неспособни сами да ги напишат, категоричен в Пламен Славов, който е кандидат за кмет на община Карлово. Само ще отворя една скоба, че сме подготвили помощ за читалищата сами да печелят проекти, църковните настоятелства също.... Това е много важно- култура, религия, туризъм, добри улици и просперитет не само за града Карлово, но и за селищата от общината, смело заяви Пламен Славов.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Град Карлово никога не е имал за кмет, по-голям лъжец, измамник и мошеник от Кабата! И през двата си мандата направи активни показни дейности непосредствено преди изборите и то с проекти от предшествениците, които умишлено забави. Той е единственият кандидат за кмет, който води най-мръсната кампания, плащайки за грозни лъжи и клевети срещу другите кандидати. И все пак, всички карловци и негови политически опоненти запазват личното му пространство и по никакъв начин не говорят за последния му развод и поредната млада любовница. Наглостта на Кабата няма граници! Така, както през 2012 използваше служебния автомобил на СДС за лични цели, така сега цялата общинска администрация работи за кампанията му с държавни заплати, с държавни пари, с държавни служители, лепящи плакати денонощно. Самозабравелият се градоначалник обикаля села и паланки със служебната кола, карана от шофьора на общината, ежедневно нарушава ИК и срещу него се сипят жалби в ОИК. Изобщо не му пука, и защо да му пука, след като за председател си назначи един некадърен адвокат, който ако не е Кабата ще умре от глад! Наглостта му е толкова голяма, че преминава в простотия, разбира се - подклаждана от "умните" му съветници! Времето му като кмет изтече и е време да отиде там, където го чакат с огромни обвинителни актове!

05.10.2015 01:51:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.