• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Петър Москов: Здравната карта става задължителна

Петър Москов: Здравната карта става задължителна

/КРОСС/ „До края на декември в цялата страна ще има ясно разпределение на нуждите, потребностите, излишъците и недостатъците на болничната система, а от следваща година НЗОК окончателно ще спре да финансира бизнес планове на мениджъри. Ще се отпускат пари само за услуги, свързани със здравето на хората", заяви здравният министър Петър Москов в Габрово и уточни, че здравната карта става задължителна, тъй като всички законови процедури вече са изготвени и съгласувани, съобщава БНТ.

В Габрово здравният министър откри модерен многофункционален център за ранна диагностика на онкологични заболявания. Във връзка с финансовото състояние на болниците той заяви, че ще бъде следвана ясна методика, а финансирането от касата ще става само съгласно закона за изпълнение на бюджета.

„Нека да кажем ясно: големите болници от типа на габровската болница, от типа на големите многопрофилни университетски и областни болници всъщност успяха да влязат в разчетените от касата лимити. Касата направи два пъти актуализация на техните бюджети във връзка с обективни нови дейности, които са възникнали. Отново казвам, касата спря, от следваща година окончателно ще прекрати да финансира бизнес планове на мениджъри, а ще финансира и ще закупува услуги за нашето здраве. Беше огромен труд, но дори се шегуваме с д-р Персенски, че след това, което правихме през последните няколко месеца, няма достатъчно голям идиот, който да положи същия труд, за да върне системата обратно там, където беше", каза той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.