• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Кастро възмутен от действията на „шоколадовия крал”

Кастро възмутен от действията на „шоколадовия крал”

/КРОСС/ Прочутият кубински революционер Фидел Кастро изрази възмущението си от действията на Украйна и САЩ. На сайта си той помести материал, посветен на падането на боингът на малайзийските авиолинии на територията на Източна Украйна.
Пътническият самолет е „летял на височина 10 100 метра", следвайки своя маршрут над украинската територия, „която се намира под контрола на войнстващото правителство, оглавявано от шоколадовия крал  "Петро Порошенко", посочва той. Кастро подчертава, че кубинците винаги са били солидарни с украинския народ и припомни трагедията в Чернобил и помощта, която Куба е оказала след това. Лечението на хиляди деца, засегнати от радиацията, се проведе на острова.
"И ние винаги ще бъдем готови и в бъдеще да оказваме подкрепа", пише Кастро в статията си. Въпреки това, продължава лидерът на революцията, Куба "не може да не протестира" срещу действията на "това е правителството", на което Кастро лепва епитети като "антируско, антиукраинско и проимпериалистическо".
Заедно с това "престъпление", както описано падането на боинга Кастро, той изразява и негодуванието си спрямо израелската политика в Ивицата Газа. Президентът на САЩ Барак Обама, негодува кубинският революционер, подкрепи "агресията" на Нетаняху, „назовавайки отвратително престъпление законният акт на самозащита". По този начин Кастро изразява своята солидарност не само с украинците и руснаците, но на с палестинския народ, сравнявайки го с "героичните защитници на Сталинград."

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.