• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

ДНР : Киев иска да превземе мястото на катастрофата на Боинга, за да унищожи доказателствата

ДНР : Киев иска да превземе мястото на катастрофата на Боинга, за да унищожи доказателствата

/КРОСС/ Премиер-министърът на Донецка народна република (ДНР) А. Бородай заяви, че киевските власти се опитват да избягат от разобличаване и заради това активизират военните си действия в близост до района на катастрофата на малайзийския Боинг.

Бородай е убеден, че усилването на военните действия в района на катастрофата „е неопровержимо свидетелство за това, че Киев се опитва да унищожи доказателствата, извършени от военните“.

По думите на премиера на ДНР, „хунтата е в паника и най-важното за нея в момента е да избегне разобличаването“.

Действията на Киев напълно „противоречат на решението на Порошенко, който обяви 40-километрова зона около мястото на катастрофата на на самолета, в която да бъде прекратен огъня“. При това, групата от международни експерти вече за трети път не успява да достигне до мястото на трагедията, допълни още Бородай.

През изминалите две денонощия киевските власти изстреляха няколко балистични ракети с малък обхват по източните райони на страната, предаде РТ. Съобщението е публикувано с препратка към три източника на американското разузнаване, като от РТ наричат всичко това „значителна ескалация на конфликта“.

Постоянният представител на Русия при ООН Виталий Чуркин заяви, че опитите от страна на Киев да превземе района на катастрофата на малайзийския Боинг са в разрез с решенията на Съвета за сигурност на ООН. Резолюцията, приета на 21 юли, изисква незабавното прекратяване на военните действия в зоната на катастрофата на самолета и осигуряването на безопасна обстановка при провеждането на международно разследване.

„Президентът Порошенко обеща, че в радиус от 40 км от мястото на катастрофата няма да се провеждат военни действия, но въпреки обещанията, те продължават, като това не позволява на международните експерти да стигнат до мястото на трагедията. Днес ние чухме заявленията на някои представители от украинската служба за сигурност за намеренията им да превземат чрез сила територията, където падна самолетът, което е пряко нарушение на резолюция 2166 на Съвета за сигурност на ООН“, подчерта Чуркин.

Той отбеляза също, че Русия призовава за безпристрастно разследване на трагедията, без каквато и да било външна намеса.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.