• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

11 са загиналите при влаковата катастрофа в Германия

11 са загиналите при влаковата катастрофа в Германия

/КРОСС/Полицията в Южна Германия обяви, че броят на загиналите при жп катастрофата в Бавария се увеличи до 11 души, след като мъж почина вследствие на получените преди два дни рани по време на инцидента, цитирана от АП.

Властите все още се опитват да установят причините за катастрофата, което може да отнеме повече време заради сложния процес по премахване на отломките от двата влака от мястото на катастрофата.

В съобщение от полицията в Бад Айблинг отбелязват, че един от пострадалите е починал днес в болница, с което загиналите стават 11. Не се разкрива името на починалия, а само, че е на 47-годишна възраст от района на Мюнхен.

Все още 20 души са в тежко състояние, а други 62 души са с леки наранявания след катастрофата във вторник, която стана на 60 километра югоизточно от Мюнхен. Всички загинали са мъже на възраст между 24 и 60 години.

Полицията съобщава, че все още търсят третата „черна кутия", тъй като се надяват да получат повече информация за причините за инцидента.

Два огромни крана са разположени на мястото на катастрофата, за да премахнат отломките от коловоза. По-рано днес говорител на силите на реда обясни, че няколко вагона вече са махнати, но е много е трудно отделянето на двата локомотива.

Властите се опитват да установят защо редица системи за безопасност не са работили, което е позволило двата влака да се движат по един и същи коловоз и да се блъснат челно. Разследващите разглеждат няколко фактора: технически грешки, човешка грешка или комбинация от двете.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.