• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Успешен старт за инициативите на Kaufland България в подкрепа на български земеделски производители и крафт пивовари

Успешен старт за инициативите на Kaufland България в подкрепа на български земеделски производители и крафт пивовари

/КРОСС/ Този уикенд Kaufland България даде възможност на редица български производители да предложат директно продукцията си на ключови локации в два града на страната. Софиянци се възползваха от възможността да се запознаят с продукцията на над 20 семейни ферми в рамките на фермерски пазар, организиран в столицата, а над 30 производители на крафт бира директно предложиха бутковото си пиво във Варна.

В събота хипермаркет Kaufland в „Младост" 3 в София посрещна родни фермери, които представиха продукцията си на паркинга пред хипермаркета. Фермерският пазар събра на едно място над 20 семейни ферми от цялата страна и привлече множество посетители, като им предложи продукти директно от фермата. Посетителите имаха възможност да избират между млечни продукти, месо и месни деликатеси, яйца, сезонни плодове и зеленчуци, хляб и печива, зимнина, сокове и много други храни. Пазарът ще се организира всяка събота през септември между 10:00 и 16:00 часа в партньорство с farmhopping.

Успоредно с фермерския пазар Kaufland България даде старт и на поредица от тематични събития, посветени на крафт бирата. В унисон с целта си да подкрепя разнообразието на българското производство през септември веригата дава възможност на български пивовари да представят собствената си продукция от крафт пиво. Този уикенд хипермаркет Kaufland „Трошево" във Варна, бе домакин на фестивал за крафт бира - „Kraftland в Kaufland". В специално издигнати за целта фестивални конструкции, разположени на паркинга, посетителите опитаха различни крафт бири. Гостите имаха възможност и да дегустират различни сирена и месни деликатеси. Фестивалът ще обиколи различни градове през септември, като следващите дестинации включват: Бургас на 9 и 10 септември, Kaufland в ж.к. „Изгрев"; София на 16 и 17 септември, Kaufland на бул. „Ген. Тотлебен" 36; Пловдив на 30 септември и 1 октомври, Kaufland „Христо Смирненски".  

Двете инициативи са част от дългосрочната политиката на веригата хипермаркети да подкрепя местните предприемачи и да им дава възможност да правят продукцията си достъпна за повече потребители. Доказателство за това е и инвестицията от над четвърт милион лева в развитието на производствата на български фермери, която Kaufland България обяви през юни тази година. Проектът е по програма Good Agricultural Practice (G.A.P.) и сертифицира български производители на плодове и зеленчуци, като гарантира високото качество на продукцията и помага за оптимизиране на процесите по нейния добив и отглеждане.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.