• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Kaufland намалява използването на пластмаса с минимум 20% до 2025 г.

Kaufland намалява използването на пластмаса с минимум 20% до 2025 г.

/КРОСС/ 100% рециклируеми опаковки на собствените марки продукти

Без определени артикули от пластмаса в асортимента до края на 2019 г.

Мерките срещу прекомерното използване на пластмаса навлизат все по-широко във фокуса на обществото. Бизнесът заема важна ключова роля в този процес. Затова Kaufland ще приложи обстойна 360-градусова стратегия за драстичното ограничение на пластмасата. Стратегията е създадена и разработена от Schwarz Gruppe, част от която е компанията, и  предвижда конкретни мерки и цели за предотвратяване използването на пластмаса, повече рециклиране и производство на по-устойчиви опаковки за продуктите.  Kaufland ще намали с минимум 20% използването на пластмаса във всички държави до 2025 г., ще подсигури на 100% рециклируемостта на пластмасовите опаковки на собствените марки продукти, а до края на 2019 г.  целенасочено ще изключи от асортимента си определени артикули от пластмаса.

„Ограничаването на опаковки от пластмаса и найлон винаги е било сред нашите приоритети. Собствените ни марки продукти са с изцяло рециклируеми опаковки. По този начин значително намаляваме негативното въздействие върху природата“, коментира Стела Първанова, търговски директор на Kaufland България.

Пластмасата под лупа

Kaufland ще намали драстично използването на пластмасови опаковки във всички държави, в които развива дейност. Един от продуктите, които до края на 2019 г. ще бъдат изключени от асортимента на веригата, са пластмасовите клечки за уши. Във всички държави те ще бъдат заменени от устойчиви алтернативи. Същото се отнася и за пластмасовите сламки, както и за собствената марка платмасови съдове за еднократна употреба на Kaufland. За сметка на това асортиментът на веригата ще бъде обогатен с продукти за многократна употреба от устойчиви материали като картон. Освен ограничаване на видимите пластмасови материали още през 2013 г. компанията изключи твърдите пластмасови микро частици при създаването и производството на собствените козметични, санитарни и хигиенни марки продукти.

Висока информираност по темата

Добрата информираност за основите на проблема и възможните алтернативи са предпоставка за устойчивата и полезна промяна в потребителското поведение и навици. С тази цел Kaufland предоставя на потребителите възможността във всеки един хипермаркет на веригата да бъдат връщани отпадъци като фолио, хартия, кашони, батерии, осветителни крушки и малки електроуреди.

Но ангажиментът не спира до тук - по отношение на собствените марки продукти Kaufland инвестира в разработката на иновативни опаковъчни решения и възможности за рециклиране.

„Като една от водещите търговски компании в световен мащаб, за нас отговорното отношение към околната среда и обществото е дълг. С помощта на целенасочените мерки, част от стратегията за ограничение на пластмасата, можем да променим много. Това, разбира се, е дълъг процес и усърдна работа. Радвам се, че вече правим първите стъпки за ограничаване на пластмасата и затварянето на производствения цикъл“, коментира Иван Чернев, Управител на Kaufland България.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.