• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

До 100 милиона лв. ще получат всички общини с проекти по ОП „Околна среда"

До 100 милиона лв. ще получат всички общини с проекти по ОП „Околна среда"

/КРОСС/ Министърът на околната среда и водите в оставка Станислав Анастасов днес посети два обекта в Казанлък, реализирани по ОП „Околна среда". Той инспектира строителните дейности по изграждането на Претоварната станция за битови отпадъци и реконструкцията на Градската пречиствателна станция и даде висока оценка за дейностите на местната власт по реализирането на проектите. Анастасов увери кмета на Община Казанлък Галина Стоянова, че общините скоро ще получат пари по проектите си, които продължават да изпълняват по ОПОС.

„Между 70 и 100 милиона лева ще получат от началото на август всички общини, в които се изпълняват проекти по ОП „Околна среда" - каза още в Казанлък министърът. - С тях общините ще могат да направят разплащане с изпълнителите на проектите, така че те да продължат да работят."

Анастасов подчерта, че ще има едно и също отношение към всички, които очакват дължимите суми и няма да има преференции за никого.

Претоварната станция за битови отпадъци в Казанлък е ключова част от проекта „Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Стара Загора", финансиран по ОП „Околна среда". Тя ще e разположена върху 32 дка площ и ще има три обособени зони - приемна, производствена и складова. Тук ще се приемат твърдите битови отпадъци от общините Казанлък, Мъглиж и Павел баня. Те ще се компресират, след което ще се извозват до регионалния център.

Вторият етап от Интегрирания воден проект на община Казанлък включва реконструкция и модернизация на Градската пречиствателна станция и е на стойност близо 23 млн. лв. Тя пречиства битовите отпадни води на града и поема пречистените от локалните станции промишлени води на големите казанлъшки предприятия. С функционирането на ГПСОВ се преустановява замърсяването на р. Тунджа.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.