• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Казанлък тегли безлихвен заем заради блокираните си пари в КТБ

Казанлък тегли безлихвен заем заради блокираните си пари в КТБ

Казанлък /КРОСС/ С 30 гласа „за" общинските съветници подкрепиха предложението Община Казанлък да поеме краткосрочен дълг, формиран от безлихвен заем от централния бюджет на Република България. Максималният размер е равен на блокираните в Корпоративна търговска банка общински средства в размер на 5 845 223 лв.
В мотивите за искане на този заем се казва, че след поставянето под специален надзор на КТБ от 20 юни 2014 г., Община Казанлък няма достъп по бюджетните и извънбюджетните си сметки и бяха предприети действия по откриването на нови сметки в Общинска банка АД. Гражданите на община Казанлък продължиха да получават всички публични услуги, предоставяни от Общината и нейните подразделения, без никакви сътресения. Своята дейност безпрепятствено продължиха да извършват и всички разпоредители с бюджетни средства - обшински училища, детски градини, детски ясли, културни институти, социални заведения и др.
Паралелно с това Националното сдружение на общините в България е провело редица срещи с министъра на финансите за спешно намиране на временен механизъм, позволяващ на общините да извършват нормалната си дейност. НСОРБ разпространи писмо, в което акцентира върху банковата защита, която дава Законът за публичните финанси. Текстът гласи: „Банките обезпечават в пълен размер наличните парични средства по всички обслужвани от тях сметки и депозити в левове и валута на бюджетните организации, включително и акредитиви в полза на МФ". Съгласно този закон, министърът на финансите може да отпуска безлихвени заеми за сметка на държавния бюджет.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.