• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

България записа отчайваща загуба с 0:6 от Англия (СНИМКИ)

 България записа отчайваща загуба с 0:6 от Англия (СНИМКИ)

/КРОСС/ Безобразно слаб отбор на България записа отчайваща загуба с 0:6 от Англия. Това бе рекордно домакинско поражение за нашите национали. И за първи път гостуващ съперник ни вкара шест гола. Англичаните можеха да вкарат и повече, но пропуснаха доста положения през второто полувреме. Освен това те удариха и две греди. За националите това е 11-и пореден мач без победа.

Освен с позорната загуба двубоят ще се запомни и с двете прекъсвания заради расистски скандирания през първото полувреме.

Четири гола за Англия през първото полувреме

Англичаните откриха още в седмата минута с гол на Маркъс Рашфорд. Звездата на Манчестър Юнайтед комично завъртя Георги Пашов и с мощен удар простреля Пламен Илиев. В десетата минута на мача България имаше първи и последен шанс да изравни. Хубав удар на Ивелин Попов от дистанция обаче бе спасен от Джордан Пикфорд.

България допусна втори гол в 20-ата минута. Негов автор бе Рос Баркли. Той получи пас на празна врата от Рахим Стърлинг и вкара с лекота. В 33-ата минута Англия вкара още един гол – 0:3. Хари Кейн центрира, а Рос Баркли се разписа за втори път в мача.

В продължението на първото полувреме тимът на Красимир Балъков допусна четвърти гол. Разписа се Рахийм Стърлинг след асистенция на Кейн. Нашите бяха абсолютно неадекватни при контраатаката на англичаните и изглеждаха дори комично.

България допусна още два гола след почивката

След паузата англичаните продължиха да създават положения с лекота. Но и да ги изпуснат. Стърлинг, Кейн и компания имаха още пет чисти шанса, но не успяха да се възползват. Все пак Стърлинг вкара в 69-ата минута за 0:5 след нова асистенция на Кейн. Самият Кейн успя да се разпише в края за 0:6.

Две спирания на мача заради расистки прояви

В 29-ата минута на мача четвъртият рефер повика главния, който прекъсна играта и имаше разговор с английския селекционер Гарет Саутгейт и капитана Хари Кейн. Последва няколко минутно прекъсване. Дикторът на стадиона съобщи, че мачът може да бъде прекратен заради расистки подвиквания към тъмнокожите играчи на Англия.

Ситуацията се повтори малко преди края на първото полувреме. Тогава група български фенове, разположена в Сектор „Б“ напуснаха стадиона. Причината – да не бъдат обвинявани, че са автори на расистките обиди.

По време на паузата пък капитанът Ивелин Попов отиде да говори с феновете, за да прекратят расистките обиди.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.