• 12 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Джон Кери: САЩ търсят нови идеи за бърза победа над ИД

Джон Кери: САЩ търсят нови идеи за бърза победа над ИД

/КРОСС/Съединените щати търсят нови идеи в областта на военното дело, борбата с тероризма и дипломацията за по-бързото унищожаване на групировката "Ислямска държава" (ИД). Това заяви днес държавният секретар на САЩ Джон Кери в Обединените арабски емирства, където се срещна с лидери от арабски държави, предаде БТА, цитирайки АП и Ройтерс. "Целта е бързо да бъде унищожена Даеш в Сирия и Ирак", каза Кери пред репортери, използвайки арабския акроним на ИД. Той подчерта, че администрацията във Вашингтон желае това да стане бързо. Кери обаче не посочи някакви конкретни промени в стратегията срещу ИД след атентатите в Париж. Държавният секретар даде знак, че е възможно засилване на сътрудничеството с Русия, но при определени обстоятелства, които да доведат до "конструктивни възможности". По думите му подобен ход не трябва да бъде в ущърб на опозиционните групи, които се опитват да свалят от власт сирийския президент Башар ал Асад. "Проблемите се усложняват, ако някои смятат, че каквото и да правим, то ще помогне на Асад да остане", каза Кери. Той добави, че "това трябва да бъде сторено по начин, който отчита чувствата на хората, които от четири години воюват с Асад". Очаква се утре във Вашингтон френският президент Франсоа Оланд да прикани Барак Обама именно към сътрудничество с руснаците в противодействието срещу ИД, отбелязват агенциите и припомнят, че Иран и Русия оказват военна подкрепа на режима на Асад. По-рано днес говорителят на Кремъл съобщи, че на среща в Техеран руският президент Владимир Путин и иранския върховен водач аятолах Али Хаменей са изразили общо мнение, че е недопустимо отвън да се диктува на сирийския народ как да излезе от кризата. Джон Кери се срещна днес с престолонаследника на Абу Даби Мохамед бин Зайед, а по-късно разговаря със саудитския външен министър Адел ал Джубейр. С тях той обсъди възможностите за организирането на конференция в Рияд през декември, на която да се съберат представители на сирийски опозиционни групи.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Ще се свика сесия в Риад. Брюксел ще изнесе доклад за мерките срещу тероризма. Ще се организира благотворителен бал в подкрепа на жертвите на тероризма. Така ИГ ще клекне много бързо.

23.11.2015 23:10:14

Анонимен

Търсели нови идеи? Поредната простотия измислена в движение! Това да търсиш идеи за да унищожиш собственото си творение ИД и Ал Кайда е знак, че са безсилни. Както споменах някъде, че от 1.5 години САЩ и техните съюзници са лишени от мозък се оказа вярно. Признава го и самия Кери, външния министър на САЩ!

23.11.2015 22:03:53

Анонимен

Това го знаем отдавна от Македония ке се ослободи. Кога и как, ке се сопщи допълнително.

23.11.2015 20:52:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.