• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Джон Кери идва в България на 15 януари

Джон Кери идва в България на 15 януари

/КРОСС/Американският държавен секретар Джон Кери пристига на визита у нас вероятно още този месец, съобщават източници от Външно министерсво, цитирани от Клуб Z. Според "Афера" това ще се стане на 15 януари. 

Визитата се очаква да бъде обявена официално още днес и от Държавния департамент на САЩ.

У нас Кери ще разговаря с българския си колега Даниел Митов и с премиера Бойко Бориосов. Какви ще са "опорните точки" все още не се знае, но със сигурност фокусът ще е върху Русия и ситуацията в Украйна, енергийната независимост и диверсификация на България, особено след едностранното замразяване от страна на Москва на проекта "Южен поток". Според източници на Клуб Z е възможно да бъде възобновена и темата с проучванията за добив на шистов газ, въпреки че именно кабинетът "Борисов" 1 наложи мораториум върху такива проучвания.

Визитата на US дипломат номер едно идва малко след разговора му с Митов в Брюксел. Двамата участваха в среща на външните министри на НАТО в началото на миналия декември като в рамките й Кери поиска изненадващо двустранна среща с българския си колега.

Митов и Кери разговаряха десетина минути като в последствие не бе обявено какви теми са били обсъдени. Бе съобщено само казионното, че американският първи дипломат е изразил личното си приятелско отношение към България и Борисов.

Според  източници от специалните служби, цитирани от "Афера" посещението щяло да осигури одобрение от България на Трансатлантическото споразумение между ЕС и САЩ.

Кери ще се срещне и с президента Росен Плевнелиев.

Този път Борисов щял да се подготви, за да не обърка отново Джон Керис с Джим Кери, както направи преди Коледа, посочва сайтът. 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

От подобна новина ми настръхва косата! Какво ли ни готвят този път?!

09.01.2015 08:44:32

Рамбо

Да посрещнем добрия чичо Сам с хляб, сол и масова манифестация на трудещите се!

09.01.2015 00:58:29

Анонимен

О тази наша диверсификация съвсем ще "сдиплим мъд.!

08.01.2015 17:10:22

Анонимен

"посещението щяло да осигури одобрение от България на Трансатлантическото споразумение между ЕС и САЩ" Германия е против TTIP. Дойде време след Русия да предадем и Германия!

08.01.2015 16:38:15

Анонимен

Нов ,,по-изгоден"договор с US Мариците,безсрочен естествено.

08.01.2015 16:06:07

Анонимен

,, ......Закриване посолството !" и преместване то му на Дондуков 2 и 1 ,с опция и пл.Народно събрание срещу коня,последния ще го преместят във Факултета.

08.01.2015 16:03:05

Анонимен

След нази визита нова ктб нова национална трагедия и ДПС на власт турчин премиер. Закриване на всички руски реактори и построяване скъпи американски с ново ядрено хранилище. Закриване посолството !

08.01.2015 15:18:07

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.