• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

"Атака": Je suis Bulgarian. I protest... (обновена)

"Атака": Je suis Bulgarian. I protest... (обновена)

/КРОСС/Депутати от "Атака" се присъединиха към протеста срещу посещението на държавния секретар на САЩ Джон Кери. С плакати "Je suis Bulgarian. I protest against the us pressude for shale gas fracking in Bulgaria! Je suis bulgarian. I oppose the war against Russia ! Je suis bulgarian. I am against the TTIP!" те се събраха пред сградата на БНБ, където по-късно ще дойдат и протестиращи, организирали се в социалната мрежа Фейсбук.

От партията на Волен Сидеров заявиха, че депутатите не са били допуснати до сградата на Министерски съвет, за да изразят отношението си към визитата на американския държавен секретар.

Депутатът Илиян Тодоров каза, че министри, полицаи заявяват, че няма ресурс във всяко едно българско село да има присъствие на полиция.

"Ето го ресурсът, той е тук, хиляди полицаи, строени от снощи. Строени, мръзнат, за да пазят папагалите, които идват тук да дърпат ушите на нашите управници. Това ще продължава, докато на власт в България стоят подобни смешници като Борисовци и разни други, които се сменяха, докато начело на държавата не застанат отговорни хора, които имат волята да водят самостоятелна политика, ние трябва да се управляваме от наши български управници", заяви още Тодоров.

Заместник-председателят на партията Десислав Чуколов беше категоричен, че не са допуснати, за да не може американската делегация, начело с Джон Кери, да види плакатите и да разбере мнението на целия български народ.

Една от причините за недоволството, посочи той, е Трансатлантическото споразумение, според което всяка транснационална компания може да съди държавата, ако нещо не й хареса. "Атака" е твърдо против това споразумение, категоричен бе Чуколов.
Той каза още, че с протеста си националистите изразяват отношението както на своите избиратели, така и на милионите българи, а именно, че България не трябва да бъде колонизирана държава.

„В момента Джон Кери упражнява натиск на подопечните му нови управници, за да се възобнови добива на шистов газ; да се използва нашата територия за война срещу Русия; да се подпише Трансатлантическото споразумение. Ние сме против тези неща. Последните 25 години виждаме как всяко българско правителство безпрекословно слуша американския господар и всички партии, които са били на власт изпълняват техните нареждания. Само си дайте сметка за тези 25 години с колко милиона души намаля България. Това води до унищожаване на нашата нация и колонизацията на страната ни. Ние категорично сме против това и затова сме тук, за да изразим нашето отношение", завърши Чуколов.

Гражданският протест, органзиран във Фейсбук", под надслов:"Джон Кери, върви си у дома! KERRY, GO HOME!!" е насрочен за 12 ч. Той е срещу целта на посещението на американския политик у нас, а именно: да натиска за добив на шистов газ, да се опита да ни въвлече в готвената война срещу Русия и да настоява да приемаме още имигранти.

И трите са катастрофални за нас. Много е вероятно дa нaстоявa и зa бългaрско одобрение нa TTIP, посочват организаторите.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери, който е на посещение у нас, се срещна с президента Росен Плевнелиев. Малко след 9,30 часа, при изключителни мерки, кортежът на Кери пристигна пред призиденството. Държавният глава посрещна лично на входа госта и двамата влязоха на разговор.

След срещата, която продължи около час без изявления за медиите, американската делегация се придвижи пеша до сградата на Министерски съвет. Там започнаха разговори на Кери с премиера Бойко Борисов и външния министър Даниел Митов. По-късно държавният секретар ще се срещне и с британския външен министър Филип Хамънд, който от вчера е в София.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

по-добре е от американски платени отрепки !

15.01.2015 14:24:57

Анонимен

Ненормалник, на умряло куче - нож вади ! Просто е една платена руска отрепка !

15.01.2015 13:55:23

Анонимен

Браво на АТАКА !

15.01.2015 13:22:28

Анонимен

истински Българин сред това страхливо племе на роби !

15.01.2015 12:44:16

Анонимен

Давай волене

15.01.2015 12:43:49

Анонимен

Луд за връзване, РУБЛАДЖИЙСКИ ПОМИЯР ! Лута се като слепец от ясла на ясла, но съдбата на такива отрепки е : - ПРЕЗРЕНИЕ !

15.01.2015 12:16:00

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.