• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Бан Ки-мун: Спасяването на животи трябва да бъде водещ приоритет

Бан Ки-мун: Спасяването на животи трябва да бъде водещ приоритет

/КРОСС/ В мерките си относно миграцията Европа трябва да се съсредоточи върху спасяването на хора, заяви генералният секретар на ООН Бан Ки-мун пред Европейския парламент на 27 май. По време на речта си в Брюксел той изтъкна, че 1 800 души са се удавили в опит да пресекат Средиземно море миналата година.
„Европа има важна роля и колективна отговорност за действия. Спасяването на животи трябва да бъде приоритет".
Борбата с екстремизма и нуждата от устойчиво развитие бяха други основни теми в изказването.
Бан Ки-мун заяви, че ефективни правораздавателни мерки срещу трафикантите няма да бъдат достатъчни и че е нужен всеобхватен подход относно миграционния натиск. Той също така подчерта, че Европа се нуждае от имигранти заради ниския ръст и застаряването на населението си.
По повод на екстремизма генералният секретар на ООН призова за добре премерен отговор.
„Утвърждаването на правата на човека и укрепването на върховенството на закона са от ключово значение. Ние винаги трябва да имаме предвид нашата специална отговорност да избягваме реакции спрямо тероризма и насилствения екстремизъм, които могат да влошат проблемите".
Освен това г-н Бан Ки-мун изтъкна важната роля на ЕС по отношение на необходимия напредък за устойчиво развитие: „Чрез ангажиментите на национално ниво и политиката си за климата и енергетиката ЕС трасира пътя към едно по-безопасно, по-процъфтяващо бъдеще с по-малки въглеродни емисии за хората в Европа и по света.".
При представянето на госта председателят на ЕП Мартин Шулц изрази подкрепата на Парламента за работата на ООН: „Европейският съюз и Европейският парламент споделят ключовите цели на Вашата организация: борбата с климатичните изменения и с бедността, както и Вашите усилия в сферата на образованието и устойчивия растеж. В тази борба ние заставаме до Вас.".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.