• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Киев капитулира, изтегля се от Донбас, Путин ги умори със скъпа война

Киев капитулира, изтегля се от Донбас, Путин ги умори със скъпа война

/КРОСС/ Последните санкции срещу Русия се превърнаха в израз на отчаянието на Запада, след като стана ясно, че Киев се отказва от превземането на бастионите на опълчението и е готов за международна конференция за украинската криза. Това на практика означава капитулация, защото чрез преговори най-доброто, което може да постигне хунтата е широка автономия за размирните области, които само формално ще останат под суверенитета на Украйна. Такива и именно бяха първоначалните искания на отцепниците.

Сензационната новина, че украинските власти смятат да върнат Донецк и Луганск под свой контрол не със силови методи, а чрез преговори, бе обявена от външния министър Павел Климкин в интервю за агенция Ройтерс.

"Няма да атакуваме тези градове", цитира го агенцията. Министър Климкин уверява, че властите се надяват да възстановят контрола си върху тези градове "по пътя на политически процес, а не с бойните действия". "Готови сме да предоставим повече свобода, по-голяма отговорност на регионите, политическа и икономическа власт по места", каза Климкин.

Той също подкрепи провеждането на международна конференция за прекратяване на насилието в Украйна и призна, че вече е обсъдил този въпрос с държавния секретар на САЩ Джон Кери. По думите на Климкин след преговорите му във Вашингтон той се връща в Киев с "ясния сигнал, че САЩ и Евросъюзът подкрепят Украйна, говорят с един език".

Що се отнася до членството на Украйна в НАТО, по думите му "този въпрос не стои сега на дневен ред, по него няма съгласие в украинското общество".

На среща с президентската съветничка по въпросите на националната сигурност Сюзан Райс украинският външен министър обсъди ситуацията със сваления на 17 юли малайзийски пътнически самолет. "Климкин и Райс отбелязаха важността от обективно разследване на катастрофата с привличането на чуждестранни експерти", гласи съобщението на украинското Министерство на външните работи.

Във вторник държавният секретар на САЩ Джон Кери обяви след среща с Климкин, че Киев е готов за спиране на огъня в източна Украйна. По думите му това трябва да стане въз основа на мирния план на украинския президент Петро Порошенко. На свой ред Климкин бе уточнил, че става дума за двустранно спиране на огъня и в този случая чуждестранни наблюдатели да бъдат изпратени в зоната на конфликта.

Очакванията за капитулация на нестабилната власт в Киев се засилваха от няколко седмици. Преди дни стана ясно, че дъщерята на Юлия Тимошенко е заминала "на почивка" в Испания. Плъзнаха слухове, че там е отишъл ни кметът на Киев и бивш боксьор Витали Кличко. Анализатори видяха в тези процеси началото на разбягване. В същото време правителството се разпадна, като премиерът беше сменен без дори да е успял да стигне до парламента да си подаде оставката. Някои наблюдатели предположиха, че е избяхал. Междувременно в цяла Украйна зрее недоволство срещу повиквателните за армията, защото народът не иска да воюва за интересите на "шепа мошеници, продали се на САЩ". Върхът на резила настана, когато синът на председателя на парламента получи повиквателна, и в отговор беше уволнен началникът на местното военно окръжие.

Капитулацията на Киев бележи почти 100% успех на стратегията на Владимир Путин, който изтощи финансово и без това закъсалата държава, като я въвлече в тежка и скъпа война. След като се оказа, че парите свършват, а американските наемници, заедно с фанатиците от "Десен сектор" не могат да победят путинистите, беше въпрос на време да се стигне и до капитулацията...

Сега предстоят преговори. Най-вероятният изход от тях е федерализация на Украйна. Киев формално ще запази Донбасс, но вероятно ще трябва да даде същия статут и на други про-руски региони, от типа на Одеса. Всички те ще си имат свои въоръжени сили и полиция, и ще имат право на вето върху влизане на Украйна в НАТО и ЕС.

komentari.com

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Гово­ри­те­лКАТА на Държав­ния депар­тамент на САЩ Мари Харф, известна в тамошното общество, още като една от "трите луди" с Райс и Нюланд, чете "конско", че те са против разследванията на зверствата на подопечната им шайка и изпратените американски наемници! Но то няма как да се скрие и ще трябва да се плаща, много да се плаща за този бандитизъм, включително и от тези "луди"!

01.08.2014 11:17:05

Анонимен

Русия няма да допусне да се развяват американски знамена до държавната си граница. Между другото Хитлер през ВСВ даже със СССР беше подписал и договор за сътрудничество, а какво стана после всички знаем. Американците за да включат задна скорост, също е трябвало да получат някакъв неформален сигнал от Русия. Една от идеите е, че руснаците са им отказали транзитен коридор за изтеглянето на войските им от Афганистан, при такова положение контингента на НАТО, който се намира там автоматически се превръща в пушечно месо и загубите на техника и хора ще бъдат колосални. Сценарий, номер две е, че САЩ и ЕС са получили контрол над газопреносната мрежа на Украйна и вече могат да бъркат в паницата на Русия. Както се каза - "Ще поживеем и ще видим".

01.08.2014 10:42:03

Анонимен

Москва си прибра Крим, ще си прибере и Югоизтока, както Западна Германия си прибра Източна! Това е, така е справедливо!

01.08.2014 09:04:47

Анонимен

путин настъпа мотиката

01.08.2014 08:42:55

GRN

Капитулира :-) Като не наяве, поне тук да капитулира, да се радват партенките :-)

31.07.2014 22:16:39

Анонимен

Соросоиди, марш да плюете в изчадията Дневник и Медиапул.Не го правете тук, щото ще ви е***е там дето най боли

31.07.2014 21:34:30

Анонимен

Това не е вярно. Американските наемници са непобедими. Сега и ЕС ще изсипе 20 милиарда, както обеща, и всичко ще се оправи.

31.07.2014 18:00:35

Анонимен

СССР капитулира,ще капитулира и русия защото са тъпи пармета.

31.07.2014 17:58:18

Анонимен

ПО-ДОБРЕ СИЛНА РУСИЯ,ОТКОЛКОТО УВЕЛИЧАВАНЕ НА РОБИТЕ

31.07.2014 16:42:13

Анонимен

Това ще се случи в мига,в който САЩ си приберат впитите в страните из целият свят пипала!

31.07.2014 12:33:40

Анонимен

Москва ще се оттегли от крим и украйна както се оттегли от източна германия. всичко с времето си.

31.07.2014 11:10:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.