• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Синята зона в Пловдив поскъпва с 50% от юни 2016 г.

Синята зона в Пловдив поскъпва с 50% от юни 2016 г.

/КРОСС/Таксата за паркиране в синята зона на Пловдив, като и глобите за неправилно паркиране се увеличават през следващата година, съобщи пред журналисти кметът на града Иван Тотев.

От началото на 2016 година глобата за поставена скоба на автомобил ще бъде увеличена от 20 на 30 лева, а през май синята зона в Пловдив ще премине на шестдневен режим на работа и гражданите вече ще плащат за паркиране и в събота. Досега спирането в центъра бе безплатно през почивните и празничните дни.

От юни таксата за един час престой в синята зона ще бъде увеличена с 50% и ще стане 1.50 лева вместо лев, както досега.

В същото време данъкът на средните класове автомобили в Пловдив ще бъде намален. С девет на сто по-нисък данък ще плащат собствениците на коли до 55 киловата, за автомобилите от 55 до 74 киловата данъкът ще бъде намален с 10%, а за леките превозни средства от 74 до 110 киловата данъкът ще е с близо 13 на сто по-малък. "В цифрово изражение това прави около 685 хиляди лева по-малко приходи в общинския бюджет", каза кметът и добави, че намалението на данъците за тежкотоварните автомобили за всички класове ще е 12%, или 161 332 лева.

Общо от намаляването на данъка на моторните превозни средства в Пловдив около 850 хиляди лева по-малко ще постъпят в бюджета на града.

Непроменени остават ставките за данъците на най-ниския клас автомобили до 37 киловата и за най-високия клас над 110 киловата. Предстои това предложение да бъде гласувано на сесията на общинския съвет на 17 декември тази година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.