• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Monty Python Live (mostly) - на големия екран в София днес

Monty Python Live (mostly) - на големия екран в София днес

/КРОСС/Запис на прощалното шоу „Монти Пайтън" на живо (предимно)" най-накрая излиза пред българската публика с премиерна прожекция тази вечер от 19 ч. в Дома на киното, като част от програмата на „София Филм Фест в парка - Маймунарника".

На премиерата тази вечер ще се съберат всички разпоредители от заветната 1996 г., когато в столицата се проведе „Монти Пайтън Фест". Те не само ще скъсат „брутално и безапелационно", както организаторите отбелязват с шега, билетите на гостите на Дома на киното, но и преди прожекцията ще изпеят фалшиво Always Look on the Bright Side of Life...( от англ. - „Гледай на живота от светлата му страна") - култовата песен от финала на филма „Животът на Брайън".

Всичко това нямаше да се случи, ако през май 1996 г. разпоредителите на Дома на киното не бяха видели на живо Тери Джоунс.

В цената на „предимно платеното" посещение влиза и специалният превод на Светлана Комогорова-Кома със и без китара, допълват от фестивала.

Записът, който публиката ще гледа, е на последния от общо десетте финални спектакъла на формацията, който бе на 20 юли и бе излъчен на живо в повече от 2000 кина, както и по телевизията в повече от 100 страни.
Представленията бяха и първият случай от 1998 г. насам, в който Ерик Айдъл, Джон Клийз, Майкъл Пейлин, Тери Джоунс и Тери Гилиъм излязоха отново заедно на сцената на O2 Arena в Лондон.

Заглавието на спектакъла е „Монти Пайтън" на живо (предимно)", с ведрото допълнение „Един падна, петима остават!" - реверанс към незабравимия Греъм Чапман, чийто образ неизбежно присъства в шоуто.
Когато през ноември миналата година бе обявено, че петимата ще представят свои емблематични стари, а и нови скечове, билетите за шоуто на 1 юли бяха разграбени за 43.5 секунди.

Прожекцията днес в Дома на киното няма да е единствената в София, като записът ще бъде включен в програмата на „София Филм Фест в парка - Маймунарника", който продължава до 19 август.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.