• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Wizz Air открива 26-а база - в Кишинев, Молдова

Wizz Air открива 26-а база - в Кишинев, Молдова

/КРОСС/ Wizz Air, най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, днес отбелязва важен етап с откриването на 26-а база - в Кишинев, Република Молдова. Авиокомпанията разполага един от новите си самолети  Airbus A320 на летището в Молдова и ще обслужва седем нискотарифни линии, включвайки две нови до Берлин и Барселона. Заедно с церемонията за откриване на базата,  WIZZ празнува също днес 500 000 превозен пътник  по нискотарифните линии от Кишинев. Щастливецът пристигащ от Рим получи  двупосочен билет от WIZZ. 

Базата в Кишинев представлява инвестиция на WIZZ от 99 милиона долара в Молдова и открива 36 директни работни места в авиокомпанията. Местните екипажи на Wizz Air са обучени по най-високите стандарти и посрещат всички пътници на борда предоставяйки им прекрасно преживяване по време на всеки WIZZ полет. Новият самолет разположен днес в базата ще подкрепи оперативността по новите дългоочаквани от пътниците в Кишинев маршрути, до Берлин и Барселона, всеки с по два полета седмично и ще даде възможност на Wizz Air да увеличи броя на седмичните полети по съществуващите линии от Кишинев до Болоня и Венеция.

През 2016, близо 225,000 пътници са се радвали на ниски WIZZ цени, лесна система за резервация и чудесно обслужване на борда в полетите от и до Молдова, което представлява 54% ръст и подкрепа за 169 допълнителни непреки работни места за оперативните летища, транспорта, туризма и свързаните индустрии. С над 350,000 места в продажба през 2017, което рефлектира в 43% увеличение на годишна база, Молдова става 14 страна, където WIZZ има оперативна база

WIZZ стартира нискотарифните си полети от Кишинев през 2013 и е пионер във висококачествените, нискотарифни полети на молдовския авиационен пазар, като постепенно разширява нискотарифната си мрежа от Молдова, осигурявайки повече възможности за напълно достъпен въздушен транспорт. През последните 4 години, Wizz Air е превозила 500,000 пътници по маршрутите си от Кишинев, което подчертава ангажимента й към страната да стимулира местния туризъм и авиационната индустрия, засилвайки бизнес отношенията между държавите.

Пътниците, които планират почивка или уикенд по някоя от 7те популярни дестинации в 4 държави достъпни от летището в Кишинев, могат да запазят билети на wizzair.com на цени само от 29.99 EUR.

WIZZ AIR - НАЙ-НОВИ ЛИНИИ ОТ КИШИНЕВ

 

Дестинации

Дни

Начало

Берлин

Четвъртък, неделя

26 март 2017

Барселона

Вторник, събота

28 март 2017

 

По време на пресконференцията в Кишинев, Тамара Валоа, директор комуникации на Wizz Air, каза:" "Горди сме да отбележим 26та WIZZ база в Република Молдова. Ние донесохме WIZZ ниски тарифи в Кишинев през 2013 и оттогава сме превозили  500,000 пътници по нашите нискотарифни линии, стимулирайки местния туризъм и авиационната индустрия и засилвайки бизнес връзките между Молдова и другата част на Европа. Нашата нова оперативна база на летище Кишинев създаде нови работни места в WIZZ и нашите партньори, и открива още възможности  за Молдова с по-богат избор от Кишинев на 7 популярни линии до 4 държави. Ние ще продължаваме да предоставяме още възможности на нашите молдовски клиенти да пътуват в Европа на ниски  WIZZ тарифи в ползотворно сътрудничество с летище Кишинев. Нашият отдаден местен екип  ще осигури прекрасно преживяване на всеки WIZZ пътник на борда на нашия нов самолет  Airbus A320."

"Днес сме свидетели на важно събитие от развитието на летище Кишинев. Откриването на база на Wizz Air демонстрира отново, че нашето летище става все по-важно за авиационната индустрия.  Една оперативна база означава повече полети до различни европейски градове, което ще стимулира местния работен пазар в авиацията и туризма. Avia Invest очаква с нетърпение по-нататъшното разширяване на предложенията за повече нискотарифни полети от летище Кишинев", каза генералният директор на летище Кишинев, Петру Джардан. 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.