• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 23°C

Кисинджър: Чужди интереси превърнаха украинската криза в трагедия

Кисинджър: Чужди интереси превърнаха украинската криза в трагедия

/КРОСС/ Американците не искат да се поучат от грешките си и се намесват в международните конфликти без да си представят последствията. Това мнение бе изразено от бившия държавен секретар и бивш съветник по националната сигурност на САЩ Хенри Кисинджър пред американското издание National Interest.
Кисинджър открито заявява своята позиция и се изказва критично за някои аспекти на американската външна политика, които счита за недалновидна.
"Проблемът на военните конфликти, в които участва Америка след Втората световна война, е неумението да се съотнесе стратегията към вътрешните възможности на страната. Пет войни, в които сме участвали след Втората световна война, започнаха с голям ентусиазъм. Но ястребите не се задържаха на върха. В края на краищата, те се оказаха в малцинство. Ние не трябва да се намесваме в международните конфликти, ако от самото начало не можем да предвидим какво ще се случи накрая и ако не искаме да предприемем действия, които ще доведат до желаната развръзка", отбелязва той.
Що се отнася до първопричините за американската недалновидност, тя, според Кисинджър, се корени в неспособността да се поучават от грешките си и неразбиране на контекста на случващото се.
"Ние отказваме да се поучим от грешките си. По същество решенията се взимат от хора, които не познават историята. Сега в училищата не преподават историята като поредица от взаимосвързани събития. Те учат отделните теми извън контекста", смята той.
Бившият държавен секретар коментира и събитията в Украйна. Той отбелязва, че украинската криза се превръща в трагедия.
„Когато четеш, че на страната на Украйна се сражават мюсюлмански отряди, разбираш, че чувството за мярка е било загубено."
„Ако ние се отнасяме към Русия като към велика държава, ние трябва на ранни стадии да определим дали можем да примирим нейните интереси към нашите", обобщава Кисинджър.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Политиците и дипломатите могат да прочетат неща писани от Хенри Кисинджър.

20.08.2015 00:31:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.