• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Караянчева преговаря за развитие и задълбочаване на отношенията с Китай

Караянчева преговаря за развитие и задълбочаване на отношенията с Китай

/КРОСС/ Развитието и задълбочаването на отношенията между България и Китай в сферите на инфраструктурата, науката, технологиите, културата и туризма обсъдиха председателят на парламента Цвета Караянчева и заместник-председателят на Китайската народна политическа консултативна конференция Чен Юан. Гостът е начело на делегация на Китайската народна политическа консултативна конференция, която е на посещение у нас.

Има голям потенциал за развитие на отношенията между България и Китай и той трябва да бъде оползотворен, заяви на срещата Цвета Караянчева. За България страната ви е първостепенен партньор в Азия, отбеляза тя и допълни, че има неизползван потенциал за сътрудничество в сферите на инфраструктурата, науката, технологиите, културата и туризма. Председателят на парламента уточни, че се полагат усилия да бъде облекчена процедурата за предоставяне на визи на китайски граждани, които желаят да посетят България като туристи.

Подкрепяме и активно участваме в инициативите на Китай „Един пояс, един път" и „16+1" за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, посочи председателят на Народното събрание и уточни, че България с удоволствие ще бъде домакин на срещата на „16+1" през следващата година. Цвета Караянчева отбеляза, че една от целите на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС е вниманието на страните-членки да бъде фокусирано към държавите от тази част на Европа.

За Китай приоритет е развитието на сътрудничеството с държавите от Централна и Източна Европа, подчерта заместник-председателят на Китайската народна политическа консултативна конференция Чен Юан. Разчитаме на България и очакваме нейната помощ за това, както и за още по-успешното сътрудничество между Китай и ЕС, отбеляза той.

Желанието на Китай е двустранният диалог с България да бъде още по-активен в сферите на икономиката, културата, образованието и науката, защото той е в интерес на двата приятелски народа, заяви Чен Юан. Той подчерта, че Китай оценява усилията, положени от България, за улесняване на китайските туристи, които искат на посетят страната.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.