• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Станишев: Отношенията между ЕС и Китай ще определят следващия век

Станишев: Отношенията между ЕС и Китай ще определят следващия век

/КРОСС/ "Развитието и отварянето на Китай са удивителни. Продължаването на тези тенденции е изключително важно за глобалното развитие. Независимо дали се отнася до мир, сигурност, икономически и хуманитарен прогрес - отношенията между Китай и ЕС ще определят следващия век." Това заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев по време на конференция в Пекин на тема „Партията и световния диалог 2014г.

Той подчерта, че пътят на реформите, поет от Китай, е много амбициозен и отразява световната сила, която е държавата днес. По думите му обаче ще има още пречки по пътя към китайската мечта.

„Говорейки от гледната точка на европейския опит, мога да кажа, че да се постигне икономически растеж, докато се гради екологично отговорно общество, е предизвикателство, изискващо изключително взаимодействие между правителства, бизнес и граждани", подчерта Станишев.

Той обясни, че и ЕС не е без своите проблеми, чието решаване е и от основните приоритети на ПЕС. Като един от най-сериозните такива, президентът на ПЕС посочи, че 25 млн. безработни граждани в Европа, 5 млн. от които под 25 години. Като начин за справяне с този проблем, приложен от ПЕС в ЕС, той посочи европейската младежка гаранция, за която са заделени 6 млрд. евро от бюджета на съюза.

„Това е само пример за това как ние социалистите и социалдемократите виждаме начините за създаване на по-добро бъдеще: равни възможности за всички, повече и по-добри работни места, по-справедлив финансов сектор със значително икономическо развитие. Много от тези цели и предизвикателства в 21 век са глобални. За това е важно ЕС, Китай и други играчи на световната сецна да си сътрудничат колкото се може по-отблизо, за да се превърне света в едно по-добро място за живеене за всички ни", категоричен бе той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.