• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

Стивън Мнучин: Търговската война между САЩ и Китай се преустановява временно

Стивън Мнучин: Търговската война между САЩ и Китай се преустановява временно

/КРОСС/ Търговската война на САЩ с Китай се отлага временно, след като двете най-големите икономики в света се съгласиха да отслабят заплахите за налагане на митнически тарифи, докато работят по едно по-широко търговско споразумение, заяви в неделя американският финансов министър Стивън Мнучин, съобщава Ройтерс.

Стивън Мунчин и икономическият топ съветник на президента на САЩ - Лари Къдлоу, заявиха, че споразумението, постигнато между китайските и американските преговарящи в събота, е създало рамка за справяне с търговския дисбаланс в бъдеще.

"Ние преустановяваме търговската война. Към момента се съгласихме да спрем въвеждането на мита, докато се опитваме да осъществим договорената търговска рамка", заяви Мнучин в телевизионно интервю за "Fox News Sunday".

В събота Пекин и Вашингтон обявиха, че ще продължат да разговарят за мерки, съгласно които Китай ще внася повече енергийни и селскостопански стоки от САЩ, за да намали американския годишен търговски дефицит на стоки и услуги спрямо Китай, който е в размер на 335 млрд. долара.

По време на първоначалния кръг от преговорите в Пекин по-рано този месец, Вашингтон поиска Китай да намали търговския си излишък с 200 млрд. долара. Трябва обаче да се има предвид, че в съвместното изявление от тази събота, което беше факт след втория кръг на преговорите във Вашингтон не бяха цитирани никакви по-конкретни цифри.

Няколко часа по-късно след коментарите на Мнучин търговският представител на САЩ Робърт Лайтхазър направи изявление, което сякаш противоречи на това на финансовия министър. "Вашингтон все пак може да прибегне до въвеждането на тарифи, както и до други инструменти, включително инвестиционни ограничения и експортни регулации, освен ако Китай не направи "реална структурна промяна" на своята икономика", заяви той, съобщи "Уолстрийт джърнъл".

Противоречивите изявления на администрацията на Белия дом са подчертават различията между търговските и икономически съветници на президента Доналд Тръмп по отношение на стратегията за преговори с Китай и относно начините за представяне на тази стратегия на обществеността.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.