• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Конфликт между САЩ и Китай ще създаде проблем за цялата световна икономика

Конфликт между САЩ и Китай ще създаде проблем за цялата световна икономика

/КРОСС/Всички евентуални проблеми, които могат да възникнат в икономическите и търговските отношения между Китай и САЩ, биха представлявали проблем за цялата световна икономика. Това е предупредил Гън Шуан - говорител на китайското министерството на външните работи, предала агенция Market news international, цитирана от БНР.

Коментарите на Гън Шуан идвали в отговор на въпрос, дали Китай е формулирал планове за предприемане на ответни мерки срещу Съединените щати, в случай че администрацията на новия президент Доналд Тръмп предприеме наказателни мерки срещу китайския внос след встъпването в длъжност на 20-и януари.

По-рано в петък беше оповестена информация, според която китайското правителство обмисля засилване на проверките на бизнес практиките на американските компании, опериращи в Китай, в отговор на всякакви протекционистки мерки, предприети от администрацията на Тръмп.

Китай приветства американските компании, опериращи в страната, но изисква тези фирми да спазват китайските закони и регулации, отбелязал говорителят на външното министерство.
Гън Шуан повторил и позицията на китайското правителство относно инсталирането на антибалистична система за противоракетна отбрана на САЩ в Южна Корея и отново настоя, че Сеул трябва да спре незабавно този проект.

Въпреки че не заплаши с директно икономическо отмъщение, говорителят на външното министерство даде ясно да се разбере, че завършването на тази инсталация ще навреди на двустранните икономически отношения.

Неговият коментар е факт, след като "Файненшъл Таймс" съобщи, че висш китайски служител на външното министерство е заплашил някои от най-големите индустриални фирми на Южна Корея със загуба на техния бизнес в Китай, ако тази система за противоракетна отбрана бъде инсталирана, добавя БНР.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.