• 19 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Акценти в пресата

Акценти в пресата

/КРОСС/ "Войната между ГЕРБ и Радев се разгаря, след като от партията го обвиниха в лобизъм и корупция заради класирането на изтребителите "Грипен", пише на първа страница вестник "Труд". "Доживяхме Цветанов да обвинява Швеция в корупция", заяви президентът Румен Радев в Горна Оряховица. И попита риторично дали премиерът е прочел папката, която му оставил Огнян Герджиков, допълва вестникът.

Тема на днешния печат е завръщането на Мирослав Боршош като изпълнителен директор на НДК, след като в понеделник министърът за европредседателството Лиляна Павлова уволни Боршош заради съмнения относно управлението на финансите на НДК. До обрата се стигна след среща при премиера Бойко Борисов, информира "Стандарт". Другият резултат от нея е, че дворецът отново се връща под шапката на културното ведомство.
В интервю за "Труд", взето преди вчерашната среща, министър Павлова заявява, че, „управлението на НДК и договорите, които са сключени от изпълнителния директор, страдат от много пороци, извършени са много незаконосъобразни действия и има пълен отказ от Боршош да изпълнява задълженията си като възложител на договорите". По думите ѝ, политическата подготовка за европредседателсктво върви в пълен ритъм.

2000 фалшиви обяви за наем никнат на ден в интернет, информира "Монитор". Зад съобщенията се крият измамници, които искат предплата и депозит за несъщестувващи жилища или такива, които изобщо не се дават под наем. Заради дребните суми, които мошениците прибират, не се стига до образуването на досъдебно производство, тъй като вредата е нищожна според закона.

За поредна година паралелките с прием след 7-ми клас в столичните гимназии намаляват, съобщава вестник "СЕГА". Липсата на ученици е довела до закриването на 5% от утвърдените профилирани паралелки и около 11% от планираните професионални паралелки за учебната 2017-2018 г.

"Телеграф" напомня, че приетите след първо класиране ученици имат две възможности - от днес до 30 юни да се запишат в училището или да участват във второто класиране, като подадат заявление в училището, в което са класиране от първия етап.

1800 майки са родили 6 и повече деца през последните две години. Това показват проучвания на Националиня статистически институти и неправителствени организации, цитирани от "Телеграф". Почти всяка четвърта от многодетните жени е под 30 години.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.