• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Съединените щати днес гласуват за президент

Съединените щати днес гласуват за президент

/КРОСС/ В Съединените щати днес гласуват за президент, който ще наследи Барак Обама след края на втория му мандат. В битката за Белия дом основните опоненти са демократът Хилари Клинтън и републиканецът Доналд Тръмп.

Днес е развръзката в една от най-ожесточените президентски кампании в историята на Америка. Изпълнената с крайни обиди политическа битка ще реши кой ще бъде 44-ият държавен глава на Съединените щати. В последния предизборен ден двамата ключови кандидати имаха прояви във важните за спечелването на поста щати Северна Каролина, Пенсилвания и Мичиган.

Във Филаделфия Хилари Клинтън описа Доналд Тръмп като негоден да изпълнява задълженията на обединител на нацията:

Има ясен избор на вота. Избор между разединение или обединение. Между икономика, която работи за всички или само за тези, които са на върха.

Клинтън добави, че опонентът й е неконтролируем и избухливият му нрав може да постави страната на риск.

Също във Филаделфия Доналд Тръмп изрази увереност в победата си, обеща да създаде работни места и призова американците да се опълчат на статуквото във Вашингтон:

Този вот ще реши дали да бъдем управлявани от корумпирана полтическа класа или да бъдем управлявани от вас. Време е да отвхвърлим проваления политически елит, който пресуши тази страна.

Последните проучвания дават 4 процента преднина на Клинтън. Около 45 милиона американци вече подадоха предварително гласа си. Местни медии коментират, че има индикации на голям процент гласували латиноамериканци, които се предполага, че са на страната на Хилари Клинтън.

Първите резултати от изборите се очакват в сряда в ранните сутрешни часове българско време.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.