• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Катя Николова, ОЖС-БСП: Жените виждат в нас организацията, която защитава техните интереси

Катя Николова, ОЖС-БСП: Жените виждат в нас организацията, която защитава техните интереси

/КРОСС/В БСП те виждат партията, която може да промени България

Националният съвет на Обединението на жените-социалистки проведе заседание, на което обсъди дейността на клубовете през изминалата година и целите през 2018 г. „През изминалата година обединението активно, чрез своите клубове в страната, участваше в подготовката и провеждането на предсрочните парламентарни избори, както и в провелите се частични.

ОЖС в БСП засили дейността на клубовете си, като реализира редица мероприятия, които намериха своя отзвук в обществения живот по региони, в приобщаването на други женски неправителствени организации към нашите инициативи.

Жените виждат в нас организация, която защитава техните интереси, а в БСП - виждат партията, която може да промени България", заяви председателят на ОЖС в БСП Катя Николова по време на заседанието. Тя посочи и главната цел на обединението - да работи за разширяване влиянието му като силна и авторитетна политическа организация, с роля и място в обществено-политическия живот по места и за увеличаване подкрепата за БСП.

По време на заседанието бяха споделени добри практики и инициативи от дейността на клубовете, в които освен членовете и симпатизантите на левицата, са привлечени и външни експерти.

Съвместната работа с културни институти, социални заведения, други леви партии и неправителствени организации допринася за по-успешни акции и дава решения за общността, споделиха членове на обединението.

Неотменна част от дейността на голяма част от клубовете на движението в страната остава подпомагането на социално уязвимите групи, самотни и възрастни хора в неравностойно положение.

Темата за повече жени в политиката прие и друго измерение - за повече решени проблеми в общините, в населените места, с грижа за хората и техните потребности. Реалното ни участие в политиката трябва да намери своя отзвук.

Предложенията на жените социалистки за законодателни промени, свързани с бедността и безработицата, както и по други наболели проблеми, поставени и обсъждани в различните женски формати на обединението, да бъдат предадени на жените - народни представители от БСП.

Това е начинът ОЖС да изпълнява своята мисия да участва ангажирано и дейно във формиране политиките на БСП и да поставя на вниманието на ръководството проблемите на жените, бе общото заключение на членовете на НС на ОЖС.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

КАКВИ ЖЕНИ СТЕ ВИЕ СТЕ БАБКИ ЧЕРВЕНИ

17.03.2018 20:12:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.