• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Предстоящи събития в страната за утре, 10 октомври

Предстоящи събития в страната за утре, 10 октомври

/КРОСС/ ***

София.
От 10 ч. в актовата зала на Руския културно-информационен център Негово Светейшество Българският патриарх Неофит ще вземе участие в конференция под наслов „Князь Владимир. 1000-летие от блажената му кончина".

***
София.
От 9.30 ч. в Голяма конферентна зала на УНСС ще се проведе младежки кариерен форум (Y)Our Future - Sofia.

***
София.
На обособената поляна за кучета в Южния парк за четвърта поредна година ще се проведе инициативата „Живей активно! и със своето куче".

***
София.
В зала 19 на ИЕФЕМ - БАН продължава втория ден от конференцията „Култури, памет, наследства в региона на Южната българска граница".

***
София.
От 17 ч. в зала „София" на Столична библиотека Фотографска група „PHOTO-PHOENIX" ще представи авторски фотографии на 35 от участниците си от цяла България.

***
Бургас.
От 10 ч. на новия спортен комплекс в ПГЕЕ "Константин Фотинов" ще се проведе баскетболен празник - състезание. Състезанието е отворено за всички момичета и момчета на възраст между 7 и 12 години.

***
Велико Търново.
От 10.30 до 15 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе Четвърта национална конференция „Учителя Беинса Дуно и съвременна България" под надслов „ЗАКОНЪТ НА ЛЮБОВТА" Христова Любов, Богомилство, Нова Епоха.

***
Стара Загора.
От 13 ч. ще се проведе традиционното изкачване по фасадата на сградата на Областна администрация в Стара Загора.


***
Горна Оряховица.
От 10 ч. на пл. „Георги Измирлиев" ще се проведе Лекоатлетически шосеен пробег мемориал - „Димитър Велиславов-Мики".

***
Казанлък.
Регионален форум „ Сега вече знаете" ще се проведе от 10ч. в Библиотека „Искра".

***
Пловдив.
От 11 ч. в Първа аудитория на Висшето училище по сигурност и икономика ще се състои откриване на новата академична година 2015 - 2016 г.

***
Смолян.
От 10 ч. Община Смолян организира поход от кв. „Устово" до параклис „Св. Илия" в местността Друма по повод Световния ден на ходенето. Сборният пункт е площад „Възраждане" в кв. Устово.

***
Шумен.
От 12.30 ч. пред община Шумен ще бъде даден церемониалният старт на рали „Стари столици".

***
Шумен.
Във фоайето на II етаж на РБ „Ст. Чилингиров" в Шумен ще се проведе двудневна алтернативна научна конференция „Езотерика и духовност- живот в новото измерение".

 

Местни избори 2015

***
София.
От 9.30 ч., на „Позитано" 20, водачът на листата за общински съветници на БСП Лява България Калоян Паргов ще открие XVI фестивал на патриотичната и антифашистка песен „Сребърни чучулиги".
От 11 ч., пред старата баня в район Овча купел, кандидатът на БСП Лява България за кмет на район Овча купел Мариника Якова и кандидатът за кмет на с. Мало Бучино Валентин Мирчев ще инициират подписка за възстановяване и обновяване на минералната баня в старата част на район Овча купел.
От 15 ч., на площада в с. Мало Бучино, кандидатът на БСП Лява България за кмет на район Овча купел Мариника Якова и кандидатът за кмет на с. Мало Бучино Валентин Мирчев ще проведат среща с избиратели.
От 16 ч., в район Връбница, на метростанция Обеля, председателят на БСП Лява България Михаил Миков и водачът на листата за общински съветници в София Калоян Паргов ще проведат среща с избиратели от района.
***
Русе.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Русе. Той ще бъде придружаван от Пламен Нунев - областен координатор на ГЕРБ в Русе и народен представител, кандидати за кметове и общински съветници.
В 9 ч. Цветанов ще направи преглед на строително-монтажните дейности по Транспортен проект „Русе" в град Русе - кръгово кръстовище на бул. „Цар Освободител", бул. „Генерал Скобелев" и бул. „Липник". Заедно с него ще бъде Пламен Стоилов - кандидат на ГЕРБ за кмет на Русе.
В 10.15 ч. Цветан Цветанов ще посети джамията в град Борово. С него ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на град Борово Валентин Панайотов. В 11 ч. на бул. „Патриарх Евтимий" в града Цветанов ще разговаря с жителите на Борово.
В 12 ч. Цветанов ще се срещне с общинската структура и с граждани на община Две могили в село Острица, читалище „Отец Паисий 1912 г." Ще присъстват Христина Ефтимова - кандидат за кмет на Две могили и Лена Иванова - кандидат за кмет на село Острица.
В 14 ч. зам.-председателят на ГЕРБ ще проведе работна среща с представители на малкия и средния бизнес в град Бяла, ул. „Панайот Волов" в механата на х-л „Верона". Ще присъства кандидатът на ГЕРБ за кмет на Бяла Димитър Славов.
В 15 ч. Цветан Цветанов и Димитър Славов ще разговарят с жителите на град Бяла, ул. „Панайот Волов" в механата на х-л „Верона".
В 17 ч. Цветанов ще се срещне с жителите на село Тръстеник, община Иваново. Заедно с кандидата на ГЕРБ за кмет на село Тръстеник Валентин Великов и с кандидата за кмет на община Иваново Георги Миланов ще направят преглед на реализираните проекти в Тръстеник.
В 18 ч. Цветан Цветанов, Георги Миланов и Валентин Велков ще присъстват на откриването на читалището в село Тръстеник по ОПРС.
В 19.30 ч. ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие за област Русе. На площад „Свобода" в град Русе председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Русе кандидатите на ГЕРБ за областта. На мероприятието ще присъства кандидатът на ГЕРБ за кмет на Русе Пламен Стоилов, кандидати за кметове и общински съветници от областта.
***
Русе.
От 11 ч. кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Панчарево" Димитър Сичанов и кандидатът за общински съветник от ГЕРБ Ваня Тагарева ще се срещнат с местните жители от с.Панчарево на ул."Самоковско шосе" № 230.
От 11 ч. ще се проведе предизборна среща на площада (до ресторанта) в кв. Михайлово с кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Банкя" Рангел Марков и Анна Стойкова и Яна Стойкова-Танева - кандидати за общински съветници от района.
От 12 ч. ще се проведе турнир за стрелба по панички на стрелбището в с. Казичене. На турнира ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Казичене - Антон Владимиров и кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Панчарево" Димитър Сичанов.
В 12 ч. в клуба на ПП ГЕРБ-район „Оборище", ул. „Панайот Волов" 7А, ще има открита приемна. В мероприятието ще се включат кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Оборище" Йорданка Фикирлийска и кандидатите за общински съветници от района.
От 16 до 19 ч. в парк „ Гео Милев", район „Слатина", ще се проведе открита приемна. На нея ще присъстват Наталия Стоянова - кандидат на ГЕРБ за район „Слатина", както и общинските съветници от района.
В 18.30 ч. в Читалището на с. Желява кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Кремиковци" Валентина Присова ще се срещне с жители на селото.
***
София.
От 14 ч. ПП НФСБ организира среща с избиратели в Читалище „Младост" в Младост 1, зад Кооперативния пазар. На срещата ще присъстват зам.-председателя на НФСБ и водач на листата за общински съветници Данчо Хаджиев, кандидата за кмет на София Силвия Трендафилова, кандидата за кмет на район Младост Мария Цветкова и народния представител от ПФ Димитър Байрактаров.
***
Видин.
От 17.30 ч. в Регионалния пресклуб на БТА евродепутатът Светослав Малинов и кандидатът на коалиция „Надежда" за кмет на Видин Момичил Станков ще дадат пресконференция.
***
Етрополе.
От 9 до 17 ч. в офиса на ПП ГЕРБ, партията организира безплатни медицински прегледи от н.с. І ст. д-р Георги Бориков - онкогинеколог, хирург от Софийския областен онкологичен диспансер. Прегледи ще се извършват и на 11 октомври. Контакт за записване: 0885 58 57 46.
***
Етрополе.
От 11 ч. в ресторант „Шарановата къща" ПП ГЕРБ - Етрополе ще проведе срещи с избирателите си.
***
Кюстендил.
От 15 ч. в залата на НЧ „Братство - 1869" евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Андрей Ковачев ще вземе участие в дискусия на тема: „Коалиционно партньорство във време на местни избори по пътя към Европа". В дискусията ще се включат още: народният представител и областен координатор на ПП ГЕРБ - Кюстендил Кирил Калфин, областният управител Виктор Янев и кандидатът за кмет на община Кюстендил Петър Паунов.
***
Сливен.
От 11 ч. в Регионалния пресклуб на БТА председателят на НФСБ Валери Симеонов и областният координатор на партията в Сливен ще дадат пресконференция.
***
Чепеларе.
От 17.30 ч. на площад „Олимпийски" ПП АБВ ще открие предизборната си кампания. На събитието ще присъства заместник-председателят на Алтернатива за българско възраждане Румен Петков.
***
Пловдив.
От 10 ч. кандидатът на ПП ГЕРБ за втори мандат за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев и кандидатите на партията за районни кметове Георги Стаменов, Димитър Колев, Кирил Велчев, Костадин Димитров, Николай Чунчуков и Ральо Ралев отправят покана към пловдивчани да участват заедно във велопоход. Сборният пункт за участниците е на паркинга на бул. „Цар Борис Трети Обединител" /пред Райфайзенбанк/. Шествието ще премине през новите велоалеи в посока район „Тракия". Финалът ще бъде в парк „Лаута", където ще бъде разиграна томбола с големи награди за участниците във велошествието.
***
Разлог.
От 12.15 ч. председателя на ПП „Нова алтернатива" Николай Цонев ще се срещне с избиратели в НЧ „15 септември 1903 г."
***
Бургас.
В 11 ч. в комплекс Славейков ,в Бл 86 ще се проведе среща, инициирана от жители на квартала, между кандидата за кмет на Бургас и общински съветник Евгений Мосинов и граждани от комплекса.
***
Бургас.
От 14.15 ч. пред шатрата на ГЕРБ-Бургас (до Часовника) Младежи-ГЕРБ ще провокират бургазлии да напишат върху листче своите послания защо обичат града си. Малко преди това от 13.30 ч. младежката организация ще премине от търговски център „Трия" (на пл. „Тройката") до Часовника по централната улица „Александровска" с тениски от кампанията за Местни избори 2015.
***
Свищов.
От 10 ч. ще бъде открит обновеният Социален учебно - професионален център в селото. На откриването ще присъства канидатът за кмет на Община Свищов от Коалиция ''За Свищов'' - Станислав Благов.
***
Свищов.
От 10 ч. на стадион ''Академик'' ще се проведе детски турнир по футбол. Ще присъства канидатът за кмет на Община Свищов от Коалиция ''За Свищов'' - Станислав Благов.
***
Свищов/с. Българско Сливово.
От 18 ч. в кафе „При Катя" ще се проведе среща с избиратели. Освен кандидатът за кмет Община Свищов от Коалиция ''За Свищов'' - Станислав Благов ще присъстват и представители на листата за общински съветници.
***
Свищов/с. Ореш.
От 18.30 ч. в местността ''На гаражите'' /свлачище в началото на селото/ ще се проведе среща с избиратели. Ще присъства канидатът за кмет на Община Свищов от Коалиция ''За Свищов'' - Станислав Благов. - прессобщение
***
Видин.
От 17.30 ч. в Регионалния пресклуб на БТА във Видин пресконференция ще дадат евродепутатът Светослав Малинов и кандидатът на коалиция "Надежда" за кмет на Видин Момичил Станков.
***
Видин.
От 11 ч. в парк „Владикина бахча" ще се проведе инициатива за засаждене на дръвчета, организирана от ДПС-Видин.
***
Казанлък.
От 14 ч. в центъра село Енина кандидатът за кмет на Община Казанлък кмет Галина Стоянова ще присъства на церемония по откриване паметник на Бай Ганьо и празника на селото.
***
Казанлък/с. Розово.
От 18 ч. кандидатът за кмет на община Казанлък Галина Стоянова ще проведе предизборна среща с жители на село Розово.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.