• 10 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Предстоящи събития в страната за утре, 11 октомври

Предстоящи събития в страната за утре, 11 октомври

/КРОСС/ ***
София.
От 9 ч. Българският патриарх Неофит ще вземе участие в освещаването на новопостроения православен храм „Успение Богородично" в столичния квартал Владая, местността Митрово църквище.

***
София.
От 9 ч. трима митрополити от Св. Синод на БПЦ ще оглавят Божествената св. Литургия в руския храм-подворие „Св. Николай Чудотворец" в София, който се намира на кръстовището на ул. „Раковски" и бул. „Цар Освободител". По решение на Светия Синод на БПЦ Божествената литургия ще оглавят високопреосвещените Видински митрополит Дометиан, Ловчанският митрополит Гавриил и Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний. Богослужението е в рамките на тържествата, организирани от Руското подворие в София, по повод 1000-летието от смъртта на княза Владимир - покръстителя на Киевска Рус, които ще завършат с празничен концерт на хора на Патриаршеското Подворие в храм „Света София" с начало 18 часа.

***
София.
От 11 ч. министърът на туризма Николина Ангелкова ще представи нов рекламен клип на България. На събитието ще присъства и Ярив Лернер, изпълнителен директор на "Ню Бояна филм", с чиято помощ е заснета продукцията. Представянето ще се състои в сградата на Министерството на туризма - ул. „Съборна" № 1.

***
София.
Министър Даниел Митов ще се срещне с Генералния секретар на Съвета на Европа (СЕ) Торбьорн Ягланд, който ще бъде на официално посещение в България в периода 11-12 октомври 2015 г.
***
Варна.
От 10.30 ч. в Конферентна зала № 3 на хотел „Черно море", ръководителят на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел организира конференция, част от Националната кампания „Насилието над жените: да отворим очи и нарушим мълчанието!". Инициативата се реализира в партньорство с Комисията за защита от дискриминация, Европейското женско лоби, Фондация „Ханс Зайдел", Фондация „Общество за справедливост", Фондация „Асоциация Анимус" и Фондация „Български център за джендър изследвания".

***
Велико Търново.
От 10.30 до 15 ч. в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" на ул. „Рафаел Михайлов" 1 , ще се проведе Четвърта национална конференция „Учителят Беинса Дуно и съвременна България".

***
Монтана.
От 11 ч. в Младежкия дом възпитаници на различни училища в града ще се включат в кулинарна надпревара ще бъде отбелязан Европейския ден на здравословното хранене.

***
Труд.
От 11 часа, пред параклис „Успение Богородично" в село Труд, ще бъде тържествено открит паметникът на Васил Левски.

***
Шумен.
От 9.30 ч. започват поредните кръгове от рали Стари столици.

Местни избори 2015 г.

***
София.
От 9 ч., на пазара в с. Долни Богров, кандидатите на БСП Лява България за кмет на район Кремиковци Ивайло Алексиев и за кмет на с. Долни Богров Цецка Кочкова ще се срещнат и разговарят с избиратели от района.
От 11 ч., в читалището в с. Негован, кандидатите на БСП Лява България за кмет на район Нови Искър Калинка Николова, за общински съветник Ангел Димитров и за кмет на с. Негован Теодоси Димитров ще проведат среща с избиратели.
***
София.
В 11 ч., в предизборния щаб на БСП в Панагюрище, лидерът на социалистите ще се срещне с кандидатите за кметове и общински съветници, а в 11.30 ч. ще посети Историческия музей в града.
В 12.30 ч. Миков ще разговаря с обществеността в Стрелча. Срещата ще се проведе в предизборния щаб на БСП - хотел Стрелча.
С членовете и симпатизантите на БСП в Асеновград Миков ще се срещне в 16:10 ч. в ресторант „Амбелино" в града.
За 18.30 ч., във фронт офиса на пл. Стефан Стамболов в Пловдив, е предвидена срещата на лидера на БСП с граждани.

***
Силистра.
Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще посети област Силистра. Той ще бъде придружаван от областния координатор на ГЕРБ в Силистра Тодор Тодоров, кандидати за кметове и общински съветници.
В 10 ч. Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти от Тутракан в залата на Общинския съвет в град Тутракан. С него ще бъде Димитър Стефанов - кандидат за кмет на Тутракан.
В 11.30 ч. Цветан Цветанов ще разговаря с жителите на град Главиница, в централната градска част. Ще присъства Себахтин Халид - кандидат за кмет на Главиница.
В 12.30 ч. зам.-председателят на ГЕРБ и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Дулово Юксел Ахмед ще се разходят по централната градска част на Дулово. Те ще се срещнат с жителите на Дулово в ОНЧ „Н. Й. Вапцаров".
В 14.50 ч. Цветанов ще бъде в Алфатар, за да разговаря с членове и симпатизанти в централната част на град Алфатар. Той ще бъде придружаван от Янка Господинова - кандидат за кмет на Алфатар.
В 16 ч. Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на Кайнарджа на централния градски площад. С него ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на Кайнарджа Любен Сивев.
В 18.30 ч. ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие за област Силистра. На площад „Свобода" в Силистра председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Силистра кандидатите на ГЕРБ за областта. На мероприятието ще присъства кандидатът на ГЕРБ за кмет на Силистра Юлиян Найденов, кандидати за кметове и общински съветници от областта.
***
София.
От 10.30 ч. на спортното игрище в кв. „Дървеница" до бл. 17 ще се състои футболна среща между местните спортни величия и отбора на кандидата на ГЕРБ за кмет на район „Студентски" Димитър Дилчев.
В 12 ч. в клуба на ПП ГЕРБ - район „Оборище", ул. „Панайот Волов" 7А, ще се състои открита приемна. В мероприятието ще се включат кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Оборище" Йорданка Фикирлийска и кандидатите за общински съветници от района.
В 16 ч. в с. Пасарел, ул.Момин Камък №1, ще се проведе среща, на която ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Панчарево" Димитър Сичанов, кандидатът на ГЕРБ за кмет на с. Пасарел Наталия Александрова и кандидатът на ГЕРБ за общински съветник Ваня Тагарева.

От 16 до 19 ч. ще се проведе открита приемна в кв."Христо Ботев", ул."Мими Балканска". На срещата ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Слатина" Наталия Стоянова, както и кандидатите на ГЕРБ за общински съветници Живка Новкова, Андрей Иванов и Нина Чанева.
***
Сливен.
От 17 ч. председателят на ПП АБВ и президент на България (2002-2012) Георги Първанов ще посети град Сливен. На среща, която ще се състои от 17 ч. в зала „Зора" на едноименното читалище, Георги Първанов ще разговаря със симпатизанти на АБВ и граждани на Сливен за наболелите проблеми на града и ще подкрепи ген. Христо Григоров като кандидат за кмет на община Сливен от ПП АБВ. На събитието ще присъстват кандидати за общински съветници от листата на ПП АБВ, както и народният представител Иван Славов. Събитието ще се проведе в гр. Сливен, зала „Зора" , читалище „Зора".

***
Бургас.
ГЕРБ организира велотур „Видими резултати в Бургас - велосипедният град.

***
Добрич.
От 16 ч. на пл. „Свобода" ще се проведе приемна на кандидата за кмет на Община град Добрич Детелина Николова и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ.

***
Свищов.
От 10 ч. на стадион ''Академик'' ще бъдат връчени спортни екипи. Ще присъстват кандидатът за кмет на община Свищов Станислав Благов от Коалиция ''За Свищов'', както и Емил Димитров и Пламен Александров.

***
Свищов.
От 14 ч. в кафе ''Интрига'' ще се проведе квартална среща, на която ще присъстват Станислав Благов, кандидат за кмет на Община Свищов от Коалиция '' За Свищов'', както и канидати за общински съветници.

***
Свищов.
От 18 ч. в кв. Дунав/„Градево" - „Под орехите" ще се проведе среща с избиратели. Ще присъстват Станислав Благов, кандидат за кмет на Община Свищов от Коалиция '' За Свищов'', както и канидати за общински съветници.
***
Шумен.
От 16 ч. в ДКТ „Васил Друмев" в Шумен ще се проведе предизборна среща на ДПС с участието на Лютви Местан.
***
Сливен.
От 17 ч. председателят на ПП АБВ и президент на България (2002-2012) Георги Първанов ще посети Сливен. Срещата ще се състои в зала „Зора" на едноименното читалище.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.