• 27 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Предстоящи събития в страната

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ Предстоящи събития в страната за днес, 4 октомври:
***
София
От 9:00 часа в Конгресния център на хотел „Маринела" ще се проведе сателитен симпозиум „Иновации в медицината" в рамките на Първия конгрес по невросонология и мозъчна и мозъчна хемодинамика. Форумът е организиран от Българската академия на науките и изкуствата (БАНИ) съвместно със Сръбската кралска академия на науките и изкуствата и Българската асоциация по невросонология и мозъчна хемодинамика.


София.
От 10.00 часа ще се проведе Софийски маратон по следния маршрут: старт от северозападното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" пред националния стадион „Васил Левски" по северозападното пътно платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви", по ул. „Проф. Фритьоф Нансен, наляво по южната лента на бул. „Патриарх Евтимий", наляво по източното пътно платно на бул. „Витоша", надясно по ул. „Бяла черква" до бул. „П.Ю.Тодоров", обратно по ул. „Бяла черква", бул. „Петко Каравелов", южното платно на бул. „България", югоизточното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви", до Орлов мост, преминава по пешеходната зона, по северозападното платно на бул. „Евлоги и Христо Георгиеви" до Национален стадион „Васил Левски", където е финалът. На събитието ще присъства зам.-кметът на СО д-р Тодор Чобанов.


***

София.
От 12.00 ч. в зала „Джеймс Баучер" (бул. „Джеймс Баучер" 23 - в сградата на „Галъп интернешънъл") ще се проведе пресконференция на „Галъп интернешънъл". Участници са Първан Симеонов и Евелина Славкова.
***

София.
От 14:00 часа в Съюза на архитектите, където ще бъде проведена кръгла маса на тема: „Митове, предания, устни разкази и легенди в балканската литература" .

 

***

София.

От 19:00 часа в зала 6 на НДК ще бъде връчена годишната Награда на балканските народи за литература. Специален гост и председател на международното жури е американският професор и известен славист Андрю Вахтел, президент на Централния Средноазиатски Американски университет. По време на събитието генералният директор на ЮНЕСКО г-жа Ирина Бокова ще поздрави фондация „Балканика" със специално видео обръщение.


***

Горна Оряховица.
От 10.00/11.30 часа на Стадион „Захарни заводи" ще се проведе среща на ОФК „Локомотив" Горна Оряховица и ФК „Севлиево" Севлиево.

***

Кюстендил.
От 09.00 часа от паркинга на общинския театър ще започне велопоход до Босилеград.

 

МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015г.:

***

София.
В 10.30 часа в Централния дом на архитекта на ул. „Кракра" 11, зала 1, ще бъде обсъдена темата „Мястото и предизвикателствата на архитекта в съвременния свят". Йорданка Фандъкова ще се включи в Архитектурния фестивал „София 2015".


***

Благоевград
Цветан Цветанов ще посети Благоевградска област. В 11:05 часа ще се разходи по централната улица на Благоевград /от офиса на ПП ГЕРБ, пл. „Христо Ботев"№2 по ул. „Димитър Талев"/ и ще разговаря с граждани. Ще бъде придружаван от кандидата на ГЕРБ за кмет на Благоевград Атанас Камбитов.

***

Благоевград/ с. Дебрен

В 13:00 часа Цветан Цветанов ще посети село Дебрен, Община Гърмен. На площада на селото Цветанов и кандидата на ГЕРБ за кмет на Гърмен Сергей Младенов ще се срещнат с жителите на Дебрен.

***

Благоевград/ с. Кочан,

В 14:05 часа Цветанов ще проведе среща с представители на дърводобивни и дървопреработвателни фирми от село Кочан, Община Сатовча в кафе „Европа". Ще присъства и Пламен Поюков - кандидат за кмет на Сатовча.

***

Благоевград/ Гоце Делчев


***

Благоевград/ Гоце Делчев
В 15:15 часа зам.-председателят на ГЕРБ, заедно с кандидата на ГЕРБ за кмет на Гоце Делчев Георги Андонов ще разговарят с граждани в малката зала на Културен дом-Гоце Делчев.

***

Благоевград/ Белица
В 17:00 часа Цветан Цветанов ще присъства на официалното откриване на кампанията в Белица, което ще се състои на площада на града. Ще го придружава Иван Богданов - кандидат на ГЕРБ за кмет на Белица.


***

Благоевград/ Белица

В 19:00 часа ПП ГЕРБ ще проведе основното си предизборно мероприятие в село Баня, община Разлог. На площада на селото председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще представи кандидата на ГЕРБ за кмет на община Разлог Красимир Герчев, кандидати за кметове на кметства и за общински съветници.

***

Бургас.
Oт 10.00 часа „Да събудим Бургас със ZUMBA" ще се проведе на откритата площадка в спортен център „Славейков". Началото на забавната спортна инициатива е за настроението на всички раннобудни бургазлии ще се погрижат и от клуб „Зумба с Иван Карастойанов".


***

Камено.
Oт 11.00 часа директорът на Националният исторически музей (НИМ) проф. Божидар Димитров ще изложи на пресконференция своите виждания за развитието на крепостта Русокастро като туристическа атракция, ще разкаже и за историческата й значимост. Пресконференцията ще бъде съвместно с кандидата за кмет Жельо Вардунски, който ще говори за приоритетите в туризма на Община Камено.


***

Варна.
От 10.00 часа в Парк "Младост", заведение „Маестро" народният представител от „БСП лява България", Корнелия Нинова, кандидатът за кмет на район „Младост" от БСП-Варна, Йорданка Юнакова, водачът на листата за общински съветници на БСП-Варна, Борислав Гуцанов и кандидатите за общински съветници на социалистите, ще се срещнат с жители на „Младост".

***

Варна.
12.30 часа в централата на ГС на БСП-Варна, ул. „Македония" №33 ще се състои пресконференция на народните представители от „БСП лява България" - Корнелия Нинова и Атанас Мерджанов, независимият кандидат за кмет на Община Варна, проф. Анелия Клисарова и водачът на листата за общински съветници на БСП-Варна, Борислав Гуцанов.

***

Варна.
От 13.30 часа в арт-салон на радио „Варна" ще се състои среща на народния представител от „БСП лява България", Корнелия Нинова, водача на листата за общински съветници на БСП-Варна, Борислав Гуцанов и кандидатите за общински съветници на социалистите, с представители на неправителствени и граждански организации.
Отразява: не се отразява

***

Варна.
От 17.00 часа в кв. „Чайка", заведение „Вижън", до бл.42 ще се проведе среща-разговор на независимия кандидат за кмет на район „Приморски", подкрепен от БСП, Пламен Градинаров, водача на листата за общински съветници на БСП-Варна, Борислав Гуцанов и кандидатите за общински съветници на социалистите, с жители на кв. „Чайка".

 


***

Карлово.
От 19:00 часа в читалището на село Пролом ще се проведе предизборна среща на кандидата за кмет на Карлово - д-р Емил Кабаиванов с жители на селото

 


***

Казанлък.
От 10.00 ч.в парк „ Розариум" - Казанлък - Председателят на Българската социалистическа партия Михаил Миков ще участва в представянето на кандидата на левицата за кмет на Община Казанлък Николай Терзиев и листата с кандидати за общински съветници.
Михаил Миков ще се включи в инициативата „Направи добро и предай нататък... ЕПИЗОД 2", като си закупи тетрадка от щанда в центъра на града, с което реално ще подкрепи възстановяването сградата на рухналата Математическа гимназия в града.

***

Стара Загора.
Михаил Миков ще подкрепи кандидатите на БСП от област Стара Загора. В предизборния център на БСП в Раднево, от 17:00ч., лидерът на социалистите ще срещне с актива и симпатизанти на партията. В 18:30 ч. Миков ще посети предизборния щаб на левицата в Стара Загора, а от 19:00 ч., в зала 1 на хотел „Верея" в града, ще се проведе среща с членове и симпатизанти на БСП от общината, както и от Гълъбово, Чирпан, Опан, Гурково, Николаево и Мъглиж.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.