• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Предстоящи събития за 13 октомври

Предстоящи събития за 13 октомври

/КРОСС/ ***

Ихтиман.
От 10.00 часа министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще присъства на официалната церемония по въвеждане в експлоатация на реконструираната компресорна станция (КС) „Ихтиман“ и изградения нов газотурбинен агрегат в землището на с. Стамболово.

***
София.
От 11.00 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще открие конференция на тема „Европейско териториално сътрудничество в България – постиженията водят до нови перспективи“ в хотел „София Балкан“. В рамките на конференцията зам.-министър Деница Николова ще отчете постигнатите резултати по програмите за европейско териториално сътрудничество за период 2007-2013 г. и ще представи информация за програмите, в които България ще участва за периода до 2020 година.

***
София.
От 12.00 часа ще се проведе седмичното заседание на Министерски съвет.

***
София.
От 09.00 часа в зала Тържествена на Военна академия „Г.С. Раковски” ще се проведе международна международна конференция "Първата световна война на Балканите и встъпването на България в нея" под патронажа на министъра на отбраната.

***
София.
От 10.00 часа екипът на Областен информационен център-София ще проведе информационна среща в Културен център „Люлин“ , свързани с насоките и формулярите за кандидатстване по актуални процедури по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“.

***
София.
От 10.00 часа в конферентната зала на хотел „Сентрал Парк“
ще се проведе пресконференция по повод стартиралата рехабилитация и реконструкция на 15,4 км от път Мадан – Златоград – Бенковски на територията на областите Смолян и Кърджали.

***
София.
От 10.00 часа БЧК организира ден на отворените врати по проект „Приятели на деца и младежи с проблеми oт аутистичния спектър” в зала „София” в административната сграда на БЧК.

***
София.
От 10.00 часа ще се състои откриването на Научната лаборатория на Байер за деца в Национален музей "Земята и хората".

***
София.
От 11.00 часа в зала 10 на Военномедицинска академия ще се проведе пресконференция, организирана от Българското дружество по Анестезиология и интензивно лечение на тема „Пътнотранспортен травматизъм”. Представители на дружеството ще изнесат данни за броя на пострадалите при пътнотранспортни произшествия, както и за тежестта на случаите и смъртността, вследствие на инциденти на пътя. Ще бъде изнесена и статистика за разходите, необходими за лечението на пострадалите при катастрофи.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на Представителството на Европейската комисия в България, ще се проведе среща на НПРО с Огнян Златев - ръководител на Представителството на ЕК.

***
София.
От 12.00 часа Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" организира пресконференция в Национален пресклуб БТА, на която ще пояснят как европейски средства се използват за унищожение на природата.

***
София.
От 14.00 часа в залата на Министерство на здравеопазването ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Посока: Семейство”.

***
София.
От 17.00 часа в Sofia Airport Center ще се проведе кръгла маса „Предизвикателства и начини за подобряване на ангажираността на служителите“, а от 19.00 часа ще се състои 4-та церемония
по връчване на наградите от конкурса ТОП ИКТ Работодател 2015.

***
София.
От 17.00 часа в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде открита изложбата „Ян Хус през 1415 г. и 600 години по-късно“.

***
София.
От 18.00 часа в Градската Художествена галерия ще бъде открита изложба „Живопис за незрящи”.

***
Бургас.
От 12.30 часа в КЦ „Морско казино” ще се проведе среща на партньорите по проект ‘Bike to Work – До Работа с Колело’.

***
Варна.
От 14.00 часа в арт салона на радио Варна ще бъде открита изложба с фотографии и рисунки на деца от клуб „Хвърчило“
и ДЦДМУИ „Св.Йоан Златоуст“, участници в проект, реализиран от Български Червен кръст.

***
Варна.
От 19.00 часа в ГХГ „Б. Велчев” ще се проведе концерт-спектакъл , вдъхновен от музиката на Пиацола. В "Танго".

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в Областен информационен център ще бъде открита изложба на Българска фондация Биоразнообразие, посветена на бургаското Атанасовско езеро. Тя ще гостува във Велико Търново от 13 до 26 октомври.

***
Видин.
От 10.00 часа в конферентната зала на Областната администрация ще се проведе среща от Националната обучителна кампания на Министерството на земеделието и храните и Българска агенция по безопасност на храните.

***
Видин.
От 13.00 часа в Регионална библиотека ''Михалаки Георгиев''- Видин ще се проведе инициатива по повод 145 години библиотечно дело във Видин.

***
Враца.
От 09.20 часа в заседателната зала на общината инж.Красимира Георгиева – изпълняващ правомощията на кмет на Община Враца ще приеме Н.Пр.Педро Пабло Сан Хорхе-Извънреден и пълномощен посланик на Република Куба в Република България.

***
Враца.
От 15.00 часа в заседателната зала на община Враца инж. Красимира Георгиева-изпълняващ правомощията на кмет на Община Враца ще приеме гости от Полша,Турция,Унгария,Испания и Италия по проект ”Доброволчеството е нашата работа” на СОУ”Христо Ботев” –Враца.

***
Горна Оряховица.
От 17.30 часа в НЧ „Напредък -1869'' ще бъде представено творчеството на Мадлен Алгафари - психотерапевт и писател.

***
Ловеч.
От 10.00 часа в зала 109 в дом „Преслав” ще се проведе среща от Националната обучителна кампания на Министерството на земеделието и храните и Българска агенция по безопасност на храните.

***
Монтана.
От 15.00 часа в залата на Областната администрация ще се проведе среща от Националната обучителна кампания на Министерството на земеделието и храните и Българска агенция по безопасност на храните.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в зала 2 на Пловдивския апелативен съд, състав ще се разгледа протеста на прокуратурата срещу определението на Пловдивския окръжен съд, с която беше изменена мярката за неотклонение по отношение на Милан Д. от „Задържане под стража” в „Парична гаранция” в размер на 10 000 лв.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на Фондация "Джендър алтернативи" във връзка с постигнати резултати от изпълнението на проект „Ефективно прилагане на Закона за защита от домашното насилие“.

***
Пловдив.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои откриваща пресконференция за проект: „Изграждане на зелена и достъпна градска среда в град Пловдив“.

***
Пловдив.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на тема: "Как да се защитят гражданите от банкови и финансови измами?".

***
Пловдив.
От 15.30 часа в 2 зала на Пловдивския окръжен съд ще се разгледа жалбата на Десислав В. срещу взетата му мярка за неотклонение „Задържане под стража” от Пловдивския районен съд. Той е обвинен за блудство и причиняване на лека телесна повреда.

***
Разлог.
Евродепутатът Мария Габриел ще посети Разлог. Веднага след това ще проведе среща с бизнеса в Сандански. Обиколката в Благоевградска област ще завърши с посещение на Петрич за срещи с граждани.

***
Сандански/ с. Катунци.
От 11.00 часа ЧЕЗ организира мобилна приемна за клиенти в кметството на селото.

***
Силистра.
От 15.00 часа в залата на хотел „Данубе” ще се проведе среща от Националната обучителна кампания на Министерството на земеделието и храните и Българска агенция по безопасност на храните.

***
Стара Загора.
От 13.30 часа в Регионална бибилиотека „Захарий Княжески” ще се проведе кръгла маса в рамките на заключителния етап на проект „Неутъпкани пътеки до отворени врати”. От 15.30 час ще започне заключителна пресконференция по проекта.

***
Шумен .
От 10.00 часа в зала 363 в сградата на Общината, ще се проведе среща от от Националната обучителна кампания на Министерството на земеделието и храните и Българска агенция по безопасност на храните.



МЕСТНИ ИЗБОРИ 2015

***
София.

В 12.30 часа кандидатът на БСП Лява България за кмет на София проф. Михаил Мирчев и водачът на листата за общински съветници Калоян Паргов ще се срещнат с организацията на евреите в България "Шалом". Срещата ще се състои в Еврейския културен дом (бул. "Ал. Стамболийски" № 50).

От 16.00 до 19.00 часа водачът на листата на БСП Лява България за общински съветници Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район "Връбница" Християн Кръстев и кандидатите за общински съветници Даниела Гочева и Мирослав Каракашев ще проведат срещи с избиратели от кв. "Модерно предградие", пред блок 2.

От 18.00 часа кандидатът на БСП Лява България за кмет на район Нови Искър Калинка Николова и кандидати за общински съветници ще проведат среща с избиратели в читалището на кв. Гниляне.

***

София.
От 14.00 часа кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „ Подуяне” Ева Митова ще се срещне с клуб на пенсионера и инвалида намиращ се в подлез на гара „ Подуяне”. На срещата ще присъстват и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ Силвия Христова, Мария Димитрова и Милена Янкулова.

***
София.
От 14.30 часа кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Възраждане“ Савина Савова и кандидатът на ГЕРБ за общински съветник Борислав Борисов ще се срещнат със „Съюза на зъботехниците“, ул. „Средна гора“ бл. 24.

***
София.
От 16.00 до 18.30 часа ще се проведе открита приемна в парк "Гео Милев", на която ще присъстват кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Слатина” Наталия Стоянова и общинските съветници от района.


***
София.
От 16.00 до 18.00 часа кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Възраждане“ Савина Савова и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ Борислав Борисов и Албена Събева ще се срещнат с граждани в открита приемна на Женския пазар, входа от ул. "Екзарх Йосиф".

***
София.
От 17.00 часа кандидатът на ГЕРБ за кмета на район "Подуяне" Ева Митова организира среща с настоятелствата на читалищата от района на в клуба на ПП ГЕРБ район "Подуяне", ж.к"Сухата река", бл.18, вх.Д.

***
Аврен.
От 15.10 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и Емануил Манолов – кандидат за кмет на Аврен, ще разговарят с членове и симпатизанти от Аврен в сградата на читалището на с. Аврен.

***
Аксаково.
От 09.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на Аксаково в заседателната зала на Общински съвет, сградата на ОДК. Ще присъства и Атанас Стоилов – кандидат за кмет на Аксаково.

***
Банкя.
От 17.00 часа на входа на парк „Кестените” в центъра на града ще се проведе открита приемна с кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Банкя” Рангел Марков и кандидатите за общински съветници на ГЕРБ Анна Стойкова и Яна Стойкова-Танева.

***
Белослав.
От 15.55 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на Белослав в читалището на града. Ще го придружава Деян Иванов – кандидат на ГЕРБ за кмет на Белослав.

***
Благоевград.
От 17.30 часа кандидатът за кмет на Община Благоевград от ПП БСП Милан Богдански и Румен Гечев - български икономист и политик от Българската социалистическа партия, вицепремиер през 1995-1997 г. ще се срещнат с актива на БСП – Благоевград в Регионален исторически музей – Благоевград.

***
Бургас.
От 15.00 часа на пристанище „Фиш порт“, кандидатите за общински съветници на БСП ще проведат среща с работници.

***
Бургас.
От 16.30 часа лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева ще представи листата с кандидати за общински съветници и ще се срещне с бургазлии на пл. „Тройката”. От 18.39 часа в зала „Компас“ на хотел България, Татяна Дончева ще представи кандидати за кметове и общински съветници на партията за Бургас и основните точки от програмата на партията.

***
Бяла.
От 14.15 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с жителите на Бяла пред сградата на читалището в града. С него ще бъде Анастас Трендафилов – кандидат за кмет на Бяла.

***
Варна.
От 18.30 часа на пл. „Антон Новак“ до входа на Морската градина председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще представи кандидатите на ГЕРБ за областта. На мероприятието ще присъства кандидатът на ГЕРБ за кмет на Варна Иван Портних, кандидати за кметове и общински съветници от областта.

***
Велико Търново.
В 18.30 часа председателят на БСП Михаил Миков ще присъства на среща с с партийния актив и обществеността в Голямата зала на общината. На нея присъства и кандидатът за кмет на община Велико Търново Валентин Ламбев.

***
Ветрино.
От 11.15 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще разговаря с жителите на Ветрино, на площада на града. С него ще бъде кандидатът за кмет на Ветрино Димитър Димитров.

***
Враца.
От 12.00 часа независимият кандидат за кмет на община Враца Николай Иванов ще се срещне с представители на спортните клубове в хотел „Хемус“.

***
Враца.
От 14.00 часа в конферентната зала на Община Враца, Росица Матева и Иванка Грозева - членове на Централната избирателна комисия ще проведат обучение на общинските избирателни комисии от областта за предстоящите избори за общински съветници и кметове и национален референдум на 25 октомври 2015 г.

***
Вълчи дол.
От 10.30 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с избиратели в сградата на читалището в града. Заедно с него ще бъде Тошко Янев – кандидат за кмет на Вълчи дол.

***
Горна Оряховица.
В 16.30 часа председателят на БСП Михаил Миков ще поднесе цветя на паметника на Георги Измирлиев. След това ще се разходи из центъра на града, заедно с кандидата за кмет на община Горна Оряховица Ангел Йорданов.

***
Гоце Делчев.
От 18.00 часа в ресторант „Фламинго“ кандидатът за кмет на община Гоце Делчев, издигнат от БСП, Иван Богдански и кандидатите за общински съветници ще се срещнат със спортни деятели и спортисти от областта.

***
Девня.
От 16.40 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и Свилен Шитов – кандидат за кмет на Девня, ще разговарят с избиратели от Девня в читалище „Просвета“.

***
Долни Чифлик / с. Старо Оряхово.
От 13.30 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов заедно с кандидата за кмет на община Долни Чифлик Красимира Анастасова ще разговарят с местното население в читалището на селото.

***
Дългопол.
От 12.45 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов и кандидатът на ГЕРБ за кмет на Дългопол Николай Христов ще се срещнат с жителите на Дългопол пред сградата на читалището в града.

***
Казанлък.
От 14.00 часа в Клуб на слепите ще се проведе среща на кандидата за кмет на община Казанлък Галина Стоянова с незрящи.

***
Казанлък/ с. Ръжена.
От 17.30 часа кандидатът за кмет на община Казанлък Галина Стоянова ще присъства на откриването на парк в село Ръжена.

***
Казанлък/ с. Розово.
От 18.30 ч. в село Розово ще се проведе среща на кандидата за кмет на община Казанлък Галина Стоянова с жителите на селото.

***
Мадан.
От 19.00 часа ще се проведе градска предизборна среща, на която ще присъстват зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова, народният представител Дора Янкова и кандидатът за кмет Райчо Чилингиров.

***
Павликени.
От 12.30 часа по повод пазарния ден на града председателят на БСП Михаил Миков ще се разходи на пазара с кандидатите за кмет на община Павликени Емануил Манолов и община Сухиндол Пламен Чернев и ще разговаря с местните търговци.

***
Перник.
От 14.00 часа в кв. „Мошино” ще се проведе предизборна среща в пенсионерски клуб. Възрастните хора ще се запознаят с кандидата за кмет на БСП Ерик Рангелов и кандидатите за общински съветници.

***
Пещера.
От 17.30 часа кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на община Пещера Николай Зайчев организира работна среща по въпросите на отглеждането и възпитанието на децата до 6 годишна възраст в комплекс „Хийт”.

***
Провадия.
От 12.00 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти на площада пред Община Провадия. Той ще бъде придружаван от Дияна Агностева – кандидат за кмет на Провадия.

***
Разград.
От 09.30 часа в конферентната зала на партерен етаж на хотел „Централ”, ще се проведе обучение във връзка с провеждане на изборите за общински съветници и за кметове, и за национален референдум на 25 октомври 2015 г.

***
Свищов/с. Вардим.
От 10.00 часа в Пенсионерски клуб „Дунавски вълни” ще се проведе среща на кандидата за кмет на Община Свищов от Коалиция ''За Свищов'' Станислав Благов с жители на селото. Ще присъстват и кандидати за общински съветници.

***
Свищов/с.Червена.
От 17.00 часа в читалището ще се проведе събрание в читалището и среща на кандидата за кмет на Община Свищов от Коалиция ''За Свищов'' Станислав Благов с жители на селото. Ще присъстват и кандидати за общински съветници.

***
Свищов/с. Деляновци.
От 18.30 часа в кметството ще се проведе събрание и среща на кандидата за кмет на Община Свищов от Коалиция ''За Свищов'' Станислав Благов с жители на селото. Ще присъстват и кандидати за общински съветници.

***
Сливен.
От 17.00 часа в кв. Клуцохор кандидатът за кмет на Община Сливен, издигнат от БСП, Кольо Милев и кандидатите за общински съветници ще проведат предизборна среща със симпатизанти.

***
Смолян.
От 14.00 часа в изложбената зала на Държавен архив – Смолян ще проведе предизборна среща с кандидата за кмет на община Смолян Стефан Сабрутев и народните представители от БСП Корнелия Нинова и Дора Янкова.

***
Стражица.
От 15.00 часа председателят на БСП Михаил Миков ще присъстването на откриване на спортен празник и представяне на кандидата за кмет на града Румен Павлов и листата за общински съветници в парка в града.

***
Суворово.
От 09.45 часа председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов ще разговаря с местното население в зала №1 на Община Суворово. С Цветанов ще бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на Суворово Данаил Йорданов.

***
Ямбол.
От 17.30 часа председателят на ПП АБВ Георги Първанов ще се срещне с членове и симпатизанти на ПП „Алтернатива за Българско Възраждане“ и ще участва в митинг-концерт в град Ямбол. По време на събитието, което ще проведе в голямата зала на читалище „Съгласие-1862“, ще бъдат представени кандидатите за кметове за община Ямбол - Драгомир Димитров и за община Тунджа – Здравко Златаров.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.