• 04 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за утре, 8 октомври

Предстоящи събития в страната за утре, 8 октомври

/КРОСС/ ***

София.
Президентът Росен Плевнелиев ще открие срещата на високо равнище „Нови визии за партньорство и съседство в Европа", която ще се проведе в зала „София" на „Гранд хотел София".

***
София.
Президентът Росен Плевнелиев ще се срещне с президента на Република Македония Георге Иванов на „Дондуков" 2. След това държавният глава ще проведе последователни срещи с президента на Република Латвия (1999-2007) и съпредседател на Международния център „Низами Ганджави" Вайра Вике-Фрайберга, и с Бронислав Коморовски, президент на Република Полша (2010-2015).

***
София.
От 9 ч. премиерът Бойко Борисов европейският комисар, отговарящ за наука, изследвания и иновации Карлос Моедас ще посетят София Тех Парк. На срещата ще присъстват още Томислав Дончев - заместник министър-председател и министър по еврофондовете и икономическата политика, проф. Тодор Танев - министър на образованието и науката, проф. К. Костадинов - заместник-министър на образованието и науката, проф. Люк Суте - ректор на Маастрихския университет и Роман Архона - Главна дирекция „Наука и изследвания" в ЕК.

***
София.
От 9.30 ч. министърът на околната среда и водите Ивелина Василева ще открие третото заседание на Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда 2014-2020" в хотел „Балкан".

***
Бургас.
От 14 ч. вицепремиерът по координация на европейските политики и институционални въпроси Меглена Кунева ще участва в кръгла маса в малката зала на Областната управа в Бургас.

***
София.
От 10 ч. в зала „Сердика" на „София Хотел Балкан" европейският комисар, отговарящ за наука, изследвания и иновации Карлос Моедас ще представи ролята на Policy Support Facility, инструмента за провеждането на реформи в областта на науката и иновациите в страните членки на ЕС.

***
София.
От 10 ч. в „Сентръл парк хотел" ще се проведе конференция за стартиране на проект „Проучване на трансграничните подземни водни тела между България и Гърция", BG-GR GWB с участието на експерти от държавни и общински администрации, научни институции и неправителствени организации.

***
София.
От 11 ч. Държавна агенция „Архиви" организира пресконференция по повод 64 години от създаването си в изложбена зала „Архиви" на ул. „Московска" 5.

***
София.
От 11.15 ч. пред входа на „София Хотел Балкан" ще започне обиколката, по време на която министърът на културата Вежди Рашидов ще покаже на италианската кинолегенда Клаудия Кардинале разкритите археологически находки при Ларгото.

***
София.
От 12.20 часа в зала „Рила" на София Хотел Балкан ще се проведе съвместна пресконференция на европейският комисар, отговарящ за наука, изследвания и иновации Карлос Моедас и министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев.

***
София.
От 9 ч. Народното събрание ще проведе редовното си заседание.

***
София.
От 9.30 ч. Висшият съдебен съвет ще проведе редовното си седмично заседание.

***
София.
От 09 ч. в "София Хотел Балкан" ще се проведе Втора годишна конференция „Околна среда, здравословни и безопасни условия на труд 2015". На събитието е поканен да участва Ивайло Калфин, заместник министър-председател по демографската и социалната политика и министър на труда и социалната политика.

***
София.
От 9.30 ч. 2 състав на Софийски градски съд ще разглежда делото срещу обвиняемия Велко Петров.

***
София.
От 9.30 ч. 1 състав на Софийски градски съд ще разглежда делото срещу обвиняемия Христо Монов.

***
София.
От 10 ч. 5 състав на Софийски градски съд ще разглежда делото срещу обвиняемите Денис Ершов и Цветан Димитров.

***
София.
От 11 ч. в Националния институт на правосъдието ще се проведе заключителна пресконференция по проект „Повишаване капацитета на съдебната система и обучение по Европейската конвенция за защита правата на човека и основните свободи в Националния институт на правосъдието".

***
София.
От 11 ч. в ПРЕСКЛУБ-НДК директорът на Двореца, Мирослав Боршош, ръководителят на българския екип в Европейския институт за ядрени изследвания (CERN), доц. д-р Леандър Литов и астрофизикът от сп. "BBC Знание" Владимир Божилов - ще представят събитието TEDxCERN 2015.

***
София.
От 11.30 ч. в зала „Мадара" на хотел „Маринела" София ще се проведе пресконференция по повод Световното първенство на барманите, което тази година се провежда в София.

***
София.
От 13 ч. в Пресклуба на БТА Националното сдружение на ОПЛ в България (НСОПЛБ) организира пресконференция по повод информационна кампания за превенция на грипа сред медицинските специалисти в България.

***
София.
От 13.30 ч. в зала „Средец" на „София Хотел Балкан" ще се проведе дискусионен форум на тема: „Персонализираната медицина - правилното лечение за точния пациент в подходящото време".

***
София.
От 18 ч. в Телефонната палата ще бъдат представени най-добрите идеи от „Предизвикателството за социална промяна" на „Фабрика за идеи".

***
София.
От 19 ч. в „Гранд хотел София" ще се проведе научна среща на лекарската общност на тема „Новости в лечението на инфекциите през есенно-зимния сезон".

***
Банкя.
В Арт Център Банкя ще бъде представена експозицията "Изкуството е терапия".

***
Благоевград.
От 9.30 ч. форум на тема „Добри практики в сферата на кариерното ориентиране за ученици от I до XII клас" ще се проведе в Благоевград в зала „22 септември".

***
Благоевград.
От 14 ч. в конферентната зала на хотел „Езерец" ще се проведе информационно събитие по повод приключване дейностите по изпълнение на проект „Нов шанс за успех".

***
Бургас.
От 10 ч. в плувния комплекс в ж.к. „Меден Рудник" с тържествена церемония ще се открие първото по рода си Републиканско първенство по плуване за служители на МВР.

***
Бургас.
От 11 ч. в Съдебната палата на Бургас Апелативен съд Бургас организира брифинг с участието на председателя на съда - съдия Деница Вълкова, по повод изпълнение на краткосрочни цели застъпени в концепцията й за управление и развитие на съдилищата от апелативния район.

***
Бургас.
От 11 ч. в ДТ „Адриана Будевска" ще се проведе пресконференция по повод премиера на постановката „Стая 1313".

***
Бургас.
От 11.30 ч. ръководството на Черноморска колоездачна лига „Спринт" организира пресконференция в конферентна зала „Компас" на хотел „България", на която официално ще бъде закрит сезон 2015.

***
Варна.
Oт 10 ч. дирекция „Черноморски район" ще проведе среща-консултация със заинтересованите страни и обществеността по обсъждане на карти на заплахата и карти на риска от наводнения за области Варна и Добрич в зала „Дали" на хотел „Голдън Тюлип Басейнова".

***
Варна.
От 11 ч. в залите на хотел Графит във Варна ще отвори международното изложение „Световно образование".

***
Велико Търново.
От 11.30 ч. в конферентната зала на хотел „Алегро" ще се състои пресконференция по повод започналата рехабилитация и реконструкция на 20,1 км от пътя Камен - Драганово в област Велико Търново.

***
Габрово.
В 17.30 ч. в зала 7 на Дома на хумора и сатирата ще бъде открита експозицията „Очи в очи", дело на габровския художник Теодосий Балабанов.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 ч. в НЧ „Напредък -1869" Драматичен театър „Стефан Киров"-Сливен ще представи постановката „Който трябва" по Александър Урумов. С участието на Камен Воденичаров, Георги Спасов и др.

***
Гоце Делчев.
От 10 ч. в Дневен център „Светове" ще се проведе семинар „Хората с интелектуални затруднения на пазара на труда - мисията е възможна".

***
Кърджали.
От 11 ч. ще бъдат открити новите помещения за задържане в РУ-Кърджали, които са обновени със средства от МВР.

***
Плевен.
От 09.30 ч. заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройство Деница Николова ще открие в Плевен информационен ден по новата програмата за транснационално сътрудничество „Дунав" 2014-2020 г. Събитието ще се проведе в в зала „Плевен" на Областна администрация - Плевен.

***
Пловдив.
От 10 ч. в 106 зала на Пловдивския окръжен съд ще се разгледа искането на Милан Д. да бъде изменена мярката му за неотклонение от „Задържане под стража" в по-лека. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 343 от НК за причиняване на смърт по непредпазливост при шофиране с превишена скорост.

***
Пловдив.
От 10.30 ч. областният управител на Пловдив Розалин Петков ще връчи на инж. Димитър Кацарски - заместник - кмет и заместващ кмета на община Пловдив, договора за безвъзмездно прехвърляне в собственост на недвижим имот - частна държавна собственост - бившата Гарнизонна фурна, намираща се на бул. „Пещерско шосе", в район Западен.

***
Пловдив.
От 18.30 ч. в Музеен център за съвременна история ще бъде открита първата самостоятелна изложба на фотографа Стойо Петков - „Обектива - моето трето око".

***
Смолян.
От 14 ч. в конферентната зала на хотел „Кипарис Алфа" ще се проведе пресконференция за представяне на проекта на РЗИ - Смолян „Превенция на употребата на наркотици и зависимости в Смолян".
***
Смолян.
От 18 ч. клубът на дейците на културата организира концерт „Шедьоври на романтизма" в изложбения салон "Петър Стайков".

***
Шумен.
От 14 ч. в зала 203 ще се проведе пресконференция във връзка с 46-то издание на Рали "Стари столици", кръг от националния шампионат.

Местни избори 2015

***
София.
От 12 ч., пред РУМ 2 в Младост 2, кандидатът за кмет на София на „БСП лява България" Михаил Мирчев, водачът на листата за общински съветници Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район Младост ген. Стефан Стефанов и кандидатите за общински съветници Милка Христова и Ирена Анастасова ще стартират подписка за възстановяване на маршрутна линия № 306.
***
София.
От 18.30 ч., в читалище „Васил Друмев", ж.к. „Сердика", водачът на листата за общински съветници на БСП Лява България Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район Възраждане Иван Таков и кандидатите за общински съветници Бойко Маринков и Александър Грозданов ще проведат среща с избиратели от района.
***
Сопот.
В 13 ч. в щаба на БСП д-р Таня Андреева и кандидатът за кмет на община Сопот Деян Дойнов ще дадат съвместна пресконференция, на която ще представят предложенията за достъпно здравеопазване, които БСП Сопот смята за нужно да се реализират в следващия мандат.
***
Карлово.
В 14 ч., в Синдикалния дом д-р Таня Андреева - министър на здравеопазването 2013-2014 г. и кандидатът на левицата за кмет на община Карлово Пламен Славов ще се срещнат с

***
София.
От 10.30 ч. кандидатът на ГЕРБ за кмет на район "Сердика" инж. Тодор Кръстев ще проведе среща с Инициативния комитет на кв. "Орландовци" - парк "Братска могила", кв. "Орландовци".

***
София.
От 12 ч., в Младост 2, пред РУМ 2, кандидатът за кмет на София на БСП Лява България Михаил Мирчев, водачът на листата за общински съветници Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район Младост ген. Стефан Стефанов и кандидатите за общински съветници Милка Христова и Ирена Анастасова ще стартират подписка за възстановяване на маршрутна линия № 306.

***
София.
От 13 ч. в сградата на БТА ще се състои кръгла маса на тема „Общият устройствен план на София - неотложни промени и бъдещо развитие", организирана от Коалиция „Сердика". На събитието ще присъства народният представител и кандидат за кмет на София от Коалиция „Сердика" Георги Кадиев.

***
София.
От 16 ч. инж. Тодор Кръстев ще присъства на среща-дискусия с членове на Клуба на пенсионера - Орландовци, който се намира в пристройка до НЧ "Райна Княгиня" на ул. "Мара Бунева" № 45.

***
София.
От 17 до 19 ч. кандидатът на ГЕРБ за кмет на район „Възраждане" Савина Савова и кандидатите за общински съветници от района ще се срещнат с граждани в открита приемна на кръстовището на бул. „Мария Луиза" и ул. „Екзарх Йосиф" (срещу Централи хали).

***
София.
От 18 ч. кандидатът на ГЕРБ за кмет на столичния район „Витоша" Валери Йорданов ще се срещне с избиратели от „Павлово" и „Бъкстон" в Народно читалище „Витоша". На форума ще присъства и зам.-председателят на Народното събрание Димитър Главчев и кандидатите за общински съветници от листата на ГЕРБ Александър Иванов, Петя Белелиева и Слав Стойчев.

***
София.
От 18.30 ч., в читалище „Васил Друмев", ж.к. "Сердика", водачът на листата за общински съветници на БСП Лява България Калоян Паргов, кандидатът за кмет на район Възраждане Иван Таков и кандидатите за общински съветници Бойко Маринков и Александър Грозданов ще проведат среща с избиратели от района.

***
Бургас.
От 10 ч. кандидати за общински съветници от ГЕРБ ще представят новия проект за цялостна реконструкция на кръстовище „Трапезица".

***
Варна.
От 11 ч. Данаил Папазов и „Живот за Варна" ще проведат пресконференция на тема "Представяне на управленската програма на „Живот за Варна" на адрес ул. „Братя Миладинови" № 27, ет. 2

***
Варна.
От 11.30 ч. Чавдар Трифонов ще се срещне с представители на спортните клубове във Варна и ще обсъди с тях проблемите на спорта в града в конферентна зала №1 в хотел „Черно море".

***
Велико Търново/Арбанаси.
От 10.30 ч. председателя на ДПС Лютви Местан ще даде пресконференция в залата за конференции на х-л "Севастократор" - Арбанаси.

***
Велико Търново.
От 12.30 ч. в Пресклуб БТА-Велико Търново ще се проведе пресконференция на тема: "Илюзията Реформаторски блок", организирана от учредители "Отвъд РБ".

***
Велинград.
От 17 ч. председателят на БСП Михаил Миков ще присъства на предизборна среща в голямата зала на общината. На мероприятието ще присъстват зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, кандидатът за кмет на общ. Велинград Иван Лебанов.

***
Върбица.
От 9 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще разговаря с членове и симпатизанти на ПП ГЕРБ в Младежкия дом на град Върбица.

***
Етрополе.
От 10 ч. кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Етрополе - Венета Гергова, ще се срещне със служителите на „МИР-И" ЕООД.

***
Етрополе.
От 11.30 ч. кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Етрополе - Венета Гергова, ще се срещне с персонала на МБАЛ „Проф. д-р Ал. Герчев" в Етрополе.

***
Етрополе.
От 17.30 ч. кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Етрополе - Венета Гергова, ще се срещне с културните дейци от общината в Младежкия клуб в НЧ „Тодор Пеев-1871".

***
Казанлък.
От 19 ч. в залата на Информационния център на ул. „Искра" 4 кандидатът за кмет на община Казанлък Галина Стоянова ще се срещне с дейци на културата.

***
Каспичан.
От 11.20 ч. в НЧ „Пробуда",председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще разговаря с жители на град Каспичан.

***
Кюстендил.
От 18 ч. в Килийното училище ще се проведе среща разговор с Коалиция "За промяна", кандидатът за кмет на община Кюстендил Атанас Гергинов, Велизар Енчев- председател на Движение за радикална промяна "Българската пролет" и кандидати за общински съветници.

***
Мездра.
От 17.30 ч. на пл. „Свобода" представители на БСП ще проведат предизборна среща с граждани и симпатизанти.

***
Мездра/ Роман.
От 18 ч. МК „Либерален алианс - Има бъдеще за Роман" ще открие предизборната си кампания за Местни избори 2015 в ресторант „ Олимп".

***
Никола Козлево.
От 14.15 часа в НЧ „Пробуда - 1929"председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще обсъди с местните хора проблемите на село Вълнари.

***
Нови пазар.
От 12.10 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще бъде в НЧ „Христо Ботев - 1872" в Нови пазар.

***
Павликени.
От 18 ч. на площад „Свобода" в Павликени ще се проведе „Рок за Павликени". Ще присъстват кандидатът за кмет на левицата и кандидатите за общински съветници.

***
Пазарджик.
От 19 ч. председателят на БСП Михаил Миков ще присъства на предизборна среща-концерт в залата на Драматичния театър. На събитията ще присъстват зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Димитър Димитров, кандидати за кметове и общински съветници на населени места от община Пазарджик.

***
Пловдив.
От 17 ч. в Дома на науката и техниката ще се състои публична дискусия на тема „Предизвикателствата пред предучилищното и училищното образование в Пловдив и ангажиментите на БСП". Ще присъства кандидатът за кмет на града Георги Гергов.

***
Разград/Лозница.
От 17.30 ч. Общинският съвет на БСП ще открие кампанията на партията. На мероприятието ще присъства кандидатът за кмет на общината и кандидатите за общински съветници.

***
Септември/с. Семчиново.
От 14.30 ч. председателят на БСП Михаил Миков ще се срещне с представители на земеделските кооперации от областта в ресторанта в центъра на селото. На мероприятието ще присъстват зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов, кандидатът за кмет на общ. Пазарджик Стоян Парпулов и Сергей Стойнов - кандидат за кмет на община Септември.

***
Стара Загора.
От 11 ч. кандидатът за кмет на община Стара Загора от ПП АБВ Илия Златев ще проведе среща с дейци на културата в салона на „Бирхалето" в сградата на ДТ „Гео Милев".

***
Шумен.
В 10.30 ч. в центъра на квартал „Дивдядово"председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с граждани.

***
Шумен/с. Вълнари.
От 14.20 ч. председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще се срещне с членове и симпатизанти от село Вълнари в НЧ „Пробуда - 1929 г.".

***
Шумен.
От 18 ч. на площад „Освобождение" в град Шумен председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов ще представи пред гражданите на Шумен кандидатите на ГЕРБ за областта. На мероприятието ще присъства кандидатът на ГЕРБ за кмет на Шумен Любомир Христов, кандидати за кметове и общински съветници от областта.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.