• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

В понеделник блокират централата на ДПС заради Бат Сали

В понеделник блокират централата на ДПС заради Бат Сали

/КРОСС/Няма да се откажем докато този мандат не бъде оттеглен и докато не се въведе мажоритарна система. Няма да допуснем клетва. В понеделник ще се блокира централата на ДПС, категоричен бе кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той отрече категорично, че настроенията на протестиращите не се подпалват от политическа сила.

Проблемът е на ДПС, а не на Бат Сали. Няма персонализация. Това е двойкаджията и на партията, и на района, обаче той трябва да бъде отличник, каза кметът на Кюстендил. 

Законът е такъв, но първо - той не е направен както трябва и второ, математическите изчисления не са наред. Бихме приели избора на Методиев, но и ДПС агитираше на турски език, което е нарушение на изборните правила, припомни Паунов. 

Застанахме пред Лютви Местан и казахме именно това - ДПС да се откаже от мандат от Кюстендилски регион. И няма юридическа пречка - чл 302 и 303 от Изборния кодекс позволяват избрани за депутати да се откажат и да не полагат клетва, а парламентът да започне работа с по-малко от 240 народни представители, посочи Паунов.

Не става въпрос за протест срещу етнос, а за закони, направени в услуга на ДПС - това беше мотото на протестиращите в Кюстендилски регион срещу избора на Александър Методиев. За „порок в Изборния кодекс" призна и Лютви Местан - вторичното разпределение на депутатски мандати. Ние бяхме против тази методика, но не можем да действаме противоконституционно, категоричен беше лидерът на ДПС.

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.