• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 5°C

„Една книга за мира“ предлага различен поглед към уж разделящите ни религии

„Една книга за мира“ предлага различен поглед  към уж разделящите ни религии

/КРОСС/ Приличаме си повече, отколкото си мислим

„На този свят съществуват повече неща, които ни свързват, отколкото такива, които ни разделят" - това се опитва да ни докаже „Една книга за мира" със своя новаторски прочит към религиите. Проектът е съвместна инициатива на New Moment и подразделението на Y&R в Dubai за Междурелигиозния съвет в Босна и Херцеговина и подпомага мисията му да премахне религиозните предразсъдъци и да повиши информираността за значението на междурелигиозния диалог.

Книгата е дело на опитния журналист Мирнес Ковач и сравнителните теолози Мохамед Фазлович (мюсюлмани) и Павле Мийович (християнин). Съвсем скоро произведението ще бъде достъпно за всеки, който иска да се запознае с фактите в историята на двете най-разпространени вероизповедания - християнство и ислям. „Една книга за мира" сравнява техните основни принципи и разкрива фундаменталната прилика между двете религии.

„Книгата" събира на едно място ученията от Библията и Корана, показвайки колко подобни са посланията на двете свещени книги по 10 конкретни теми: Един Бог, Мир, Справедливост, Любов, Семейство и Съседи, Светостта на живота, Съчувствие, Прошка, Помощ за ближния и Надежда. Целта е религиозният диалог и дискусия сред обикновените хора да бъдат възродени. Самите автори със своето успешно сътрудничество показват колко добре можем да съжителстваме и да си помагаме, независимо от религиозните си убеждения. И тримата са от Босна и Херцеговина - една многонационалната и многорелигиозна държава, в която съжителстват 4 различни вероизповедания
„Една книга за мира" бе представена за първи път в телевизионно предаване на международния новинарски канал Ал Джазира. Тя ще бъде изпратена на най-влиятелните световни лидери като Негово Светейшество папа Франциск, Доналд Тръмп, Владимир Путин, Ангела Меркел и много други по целия свят.

Можете да свалите или прочетете книгата безплатно на onebookforpeace.org, както и да изслушате аудиоверсията на радио станцията на http://listen.radionomy.com/onebookforpeace, да последвате кампанията в Twitter на @OneBookForPeace, или да използвате #OneBookForPeace, за да изразите мнението си за това послание за мир.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.