• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ноември изкушава с книги

Ноември изкушава с книги

/КРОСС/ С Деня на българските будители започва ноември. Или с други думи - ноември започва с книга.

Разнообразни са инициативите, свързани с този празник - литературни четения, премиери, разговори и... много книги. 

Издателство "Сиела" правят прекрасната си промоция всички книги на 50%. В 15 часа Jobtiger ще обяявят резултати от чудесната инициатива "Книгата, която ме вдъхновява" в Столична библиотека, а от 17 часа в Софийския университет ще бъде сформирано ново гражданско движение за развитие на културата Читалище.то.

Така разбирам аз Денят на народните будители, пише блогърът Светослав Желев във Фейсбук групата "Какво четеш". 

Изненадата, която той поднася на читателите е Панаир на книгата, който стартира на 3-ти ноември, понеделник. Проектът е на интернет книжарницата www.bg-mamma.com/shop.

Близо 60 000 заглавия, почти всички налични на българския книжен пазар, ще бъдат предоставени с 20% отстъпка.

Панаирът на книгата ще продължи до 9-ти ноември.

Освен за Деня на будителите, всяка книга може да бъде и коледен подарък.

Ще можете да видите какво чете светът и да споделяте с всички вашите любими книги. Всяка седмица ще има огромен брой акции и промоции, директна връзка с литературния ни форум и възможност максимално бързо и лесно да си поръчате всяка книга, която е обсъждана или харесате. Ще се опитаме да пренесем възможностите на интеренет комуникацията в света на литературата! - посочва Желев. Ще има изкусителни предложения, много различни препоръки, разбира се и вашия "Литературен гид", много писатели, преводаяи, хора на литературата и читатели ще разказват за своите любими книги, обещава той. 

И още една книжна инициатива.

На 1 ноември - Деня на будителите, Младежкото обединение в БСП - Пловдив, организира благотворителен базар на книги в помощ на дете, болно от церебрална парализа. Средствата от продажбата на томовете ще бъдат предоставени на 12-годишния Любчо, който се нуждае от продължително и упорито лечение, за да има резултат в борбата с вроденото коварно заболяване.

Нови и класически издания в различни жанрове от български и чужди автори ще бъдат предлагани в събота от 11.00 ч до 17.00 часа на пловдивската Главна, пред бившата руска книжарница (сега кафе "Афредо"). Сред изданията има и такива с антикварна стойност, съобщават организаторите.

Книгите са дарени от активисти-социалисти и пловдивчани, които се включват в благотворителната инициатива в помощ на страдащото дете.

Любовта към книгите може да помага, убедена е Теодора Халачева - председател на МО в БСП - Пловдив. Тя приканва пловдивчани да участват в благородното начинание, защото според нея в основата на будния дух и будителското дело е грижата за ближния, за страдащия, за болния. Теодора се надява, че повече пловдивчани ще се отзоват на нетрадиционната покана за помощ на Любчо.

По повод празника на 10 места в града на лепите монтират къщички с книги. Библиотеките ще бъдат монтирани на територията на най-големите градски паркове и достъпът до тях ще е напълно безплатен. Инициативата е в рамките на кампанията „10 малки библиотеки за Стара Загора".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.