• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Нови правила за рецептурните книжки

Нови правила за рецептурните книжки

/КРОСС/ От следващия месец се въвеждат нови правила за рецептурните книжки, с които пациентите взимат лекарства от Здравната каса. Новото изискване е разпечатаните рецепти към книжката да не надвишават броя на страниците ѝ.

Досега личните лекари разпечатваха листа с изписаните лекарства на компютър и ги прикрепваха в края на здравната книжка. Това, обаче затрудняваше аптекарите при отчитане, защото всички събрани рецепти се събираха накуп в книжката, а сега вече ще се лепят по страниците ѝ.

Трябва да си закупи рецептурна книжка болния ,да отиде при личния лекар, да нанесе данните т.е. диагноза всичко, след което отива в здравната каса заверява книжката и от нататък тя е валидна и могат да бъдат изписване рецепти по нея. Ще въведе едни по-добър порядък при издаване на книжките, коментира Дмитрий Тюлеков - фармацевт.

Промяната е записана в новия рамков договор и предвижда рецептурните книжки да не надвишават повече от 16 страници, какъвто е и техният брой в момента.

Някой, ако е само с едно заболяване ще има по-дълго време, ще може да ползва книжката. Който е с повече за по-късо време, по-бързо ще се използва. Тези с повечето заболявания ще им се налага по-често да си взимат книжки, каза още Дмитрий Тюлеков - фармацевт.

Има гратисен период до първи юли, след първи юли няма да се разрешава повече от 16 стр. да се заверява и с нея да се изпълняват рецептите за лечение на пациенти, допълни Даниела Петкова.

Здравните книжки на пациентите вече ще се издават само от Здравната каса, а не както досега - от личния лекар.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не знам за Вас на аз съм БЕСЕН и станах луд след като представих стара, не ползвана книжка, която няма никаква разлика с новата, попълнена от новия практикуващ лекар с печати на всякъде и ми казаха, че трябва нова!!!!!!!! БЕСЕН СЪМ!!! Новата и старата нямат разлика, дори никога не съм я ползвал и в нея никакви рецепти не са попълвани! Утре отивам да извивам вратове в РЗОК и да ми обяснят какво ново искат от МЕН!

20.06.2017 22:54:30

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.