• 21 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Все още има сериозни препятствия пред съставянето на управляваща коалиция в Германия

Все още има сериозни препятствия пред съставянето на управляваща коалиция в Германия

/КРОСС/ Коалиция между съюза, воден от Ангела Меркел, и социалдемократите в Германия все още изглежда далечна перспектива. Това е всеобщото мнение преди поредната среща между двете страни, която се очаква обаче да бъде последна от предварителните разговори, след които трябва да се реши да се премине по преговори по същество за съставяне на широка коалиция, която да управлява федералната република.

„Все още има големи препятствия по пътя, които трябва да бъдат изчистени", заяви пред репортери Меркел при пристигането си за участие в разговорите за съставянето на нова голяма коалиция.

Подобно мнение изрази и Мартин Шулц. Той обяви, че по пътя за успешния изход от разговорите има „големи камъни". Социалдемократът подчерта, че по въпроса за политиката на Берлин спрямо Европейския съюз вече има постигнато принципно съгласие между партиите, като същевременно изрази надежда, че сондажите за съставяне на правителство ще бъдат завършени в предварително поставения срок, който изтича в четвъртък.

Очаква се в късните часове на деня да бъде обявено дали има шансове за съставяне на федерално правителство - втори опит за канцлера Ангела Меркел, след като през ноември усилията за формиране на „ямайска" коалиция претърпяха пълно фиаско.

Предварителните сондажи трябва да приключат до петък, 12 януари. Дотогава партиите трябва да преценят трезво дали е целесъобразно да започнат коалиционни преговори.

По-рано бе съобщено, че централни данъчни и финансови въпроси, както и основните решения относно миграцията, пазара на труда, здравеопазването, пенсиите и Европа все още не са договорени изцяло. Представители на партиите се срещнаха за първи път в неделя.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.