• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Генералният мениджър на Майкрософт за Централна и Източна Европа: Българинът е на “ти” с ИТ технологиите

Генералният мениджър на Майкрософт за Централна и Източна Европа: Българинът е на “ти” с ИТ технологиите

/КРОСС/България е страна, в която има много добър ИТ потенциал, висок е броят на хората с такова образование и опит. Затова искаме да помогнем на тези хора да прилагат своите знания глобално, в световен мащаб, и им предоставяме необходимите инструменти, за да го направят, казва Майкъл Коглер, генерален мениджър на Майкрософт за Централна и Източна Европа, в интервю за "Труд".

Аз съм от Холандия, но когато помисля за България, първото, за което се сещам, е доброто образование на хората тук. Смятам, че в сравнение със средния младеж в Белгия или Холандия българският им връстник е много по-добре ИТ образован, допълва той. 

Конкретно за България основният ни фокус са малките и средните предприятия. Като доставчик на облачни решения ние осигуряваме тези услуги за различни платформи, а това е особено важно за малкия бизнес. Помага му да бъде по-ефективен, да случва по-бързо бизнеса си и за повече клиенти.
През последните години всяка следваща година клиентите на облачните ни решения се увеличават двойно в сравнение с предишната година. В световен мащаб имаме 30 млн. потребители на нашата платформа за облачни услуги "Офис 365". Мога да кажа, че 65% от малките и средните предприятия, т.е. тези с по-малко от 25 служители, в Централна и Източна Европа използват поне една услуга, основана на облачно решение. А в Западна Европа само 45%.
Мисля, че една от причините е, че в региона повечето страни са в известен смисъл развиващи се и тук малкият и средният бизнес е пропуснал едно поколение ИТ системи. Направо преминават към най-новите технологии. Хората казват, че огромно предимство има онзи, който пръв направи една стъпка, но аз бих добавил, че печели и онзи, който последен направи крачката, казва Майкъл Коглер.

В България в момента "Майкрософт" активно подкрепя 300 стартъпа. В следващите години е планирано да ги подкрепи и с Azure услуги на стойност 5 млн. долара.

75 милиона потребители са преминали към новата операционна система Windows 10, като тя е свалена на 90 000 различни видове устройства, отбелязва Коглер. Според него обаче успехът на една операционна система се мери и според броя на приложенията, които са свалени от тази операционна система. Въпросните даунлоди на тези приложения са били 6 пъти повече в сравнение с Windows 8.1. От 13 години съм в "Майкрософт" и това е най-успешната операционна система за този период, допълва той. 

По думите на Коглер Windows седма и осма версия ще се поддържат до началото съответно на 2020 и на 2023 година. Но имайте предвид, че секюрити пачовете дори за Windows ХP продължават да вървят, т.е. можете спокойно да продължите да го ползвате. Просто няма да има повече никакви подобрения по него, допълва той. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Stefan

Това е много хубаво хората излизат на туризъм превалят баири с раници, аз съм тука с ОС: Win XP, SP2 който е до 2012 г. От къде да си закупя нови програми, някъде например в Мултираме не ги ли преинсталират?

25.09.2015 11:53:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.