• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Как първата кола за младежа да не се превърне в малък ад за родителите

Как първата кола за младежа да не се превърне в малък ад за родителите

/КРОСС/Първата кола за младежа е нещо страшно за родителите. Телефонът на пътна помощ трябва да е на първо място в указателят.

Всеки знае, че щом момчето получи книжка и ще започнат едни преследвания по улиците, гонки, фишове от полицай, дали са превишили скоростта или не, възможности много. Болниците редовно се пълнят с катастрофирали млади шофьори.

Няма начин да се предпазите напълно от неприятни последици, понякога не вашият син е виновен. Въпреки това, един автомобил винаги е опасен в неправилните ръце. Вместо да се опитвате да накарате синът ви да кара по-внимателно, направете неговата кола по-безопасна. Може да опитате в краен случай и двете или което е по-лесно.

Уверете се, че няма проблеми по двигателя, окачването или нещо друго. Колкото повече проблеми има, толкова по-голяма е възможността за злополуки. Накарайте той да плати за да види как се плаща за поддръжка на автомобил.

Проверете гумите.

Ще могат ли да изкарат до града или още няколко сезона. Момчетата редовно обичат да ги хабят за да се фукат. Тук е момент отново да му напомните, че ако сам си чупи колата сам ще плаща за поправката. В това число влизат и гумите.

Какво да изберем за кола обаче?

Изборът на кола е толкова дълъг и тежък, че едва ли ще ни стигне времето да го опишем тук.

Можете да започнете с нуждите на момчето. Често ли ходи надалеч, излиза ли често по купони и носи ли много неща в автомобилът. Ако ще му подарявате някоя малка кола, поне се уверете че в нея има достатъчно място за всички неща, които той самият има. Макар че, много малко младежи обичат малките коли. Обичат да имат голяма кола, която да събира всичките им пияни приятели и колкото се може момичета.

Ако пък е прекалено голяма, да не прилича на катафалка и прочее. Има и такива модели, но понякога на момчетата много не ги интересува.

Разходът е най-важен за всеки начинаещ. Дори да работи и да изкарва пари сам, колата винаги ще бъде дупка в портмонето. Още повече ако се развали и трябва да викате пътна помощ.

Разходът също е нещо, което трябва да вземете под сериозно внимание. Колко харчи автомобилът, колко струва горивото което харчи и още повече - колко трябва да изхарчи за един месец. Тези които карат автомобилите си всеки ден са наясно, че често посещават бензиностанцията. Поне се опитайте да намалите разходите около нея. Дизелът е добър избор, понеже е по-евтин и икономичен. Макар в България да е много по-разпространена газовата уредба.

Един от най-досадните проблеми за всеки младеж - колко стара била колата му. Родителите трябва да разберат, че това не е толкова голям проблем. Ако за колата са се грижили добре, сменяли са части навреме и не е имала проблеми с двигателят или окачването, няма какво да се притеснявате. Да, често колите са на по 20 години, но поне частите са евтини.

Защо трябва да плащаш за нови части за нова кола, когато цялата ти заплата отива за това?

Пътна помощ могат да репатрират ново закупената ви кола и да ви предложат съдействие при регистрация в КАТ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.