• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Писма до Дядо Коледа затрупват частен адрес в Ню Йорк

Писма до Дядо Коледа затрупват частен адрес в Ню Йорк

/КРОСС/ Освен на Северния полюс, в нюйоркския квартал "Манхатън", от години Дядо Коледа получава писма и на още един странен адрес.
Западна 22-ра улица, апартамент 7 - тук всяка година пристигат десетки писма до Дядо Коледа. Джим Глауб и партньорът му с изнеанада установяват, че през декември пощата им започва да се пълни - първоначално само по няколко, но през 2010 г. са буквално лавина!
Решават се да отворят няколко - разбират, че това са истински писма с истински молби - за играчки, за топли дрехи. Предимно от семейства, които не разполагат с много средства.

Появява се идея да се изпълнят част от исканията в посланията до белобрадия старец. Така се ражда благотворителната организация "Чудото на 22-ра улица".

Джим Глауб, основател на фондацията "Чудото на 22-ра улица": Това, което хората получават е есенцията - духа на даването. Връщаме се към изначалното, към същността на празника. Става дума за това да превъзмогнеш себе си - да даваш и това да те кара да се чувстваш добре. Хората са безкрайно доволни - вземат писмо, изпълняват желанието, посочено в него и се чувстват фантастично!

Никой не знае как точно се е получило объркването. Мнозина предполагат, че историята датира от 19 век и е свързана с писателя Клемънт Кларк Мур, автор на стихотворението "Нощта преди Коледа". Смята се, че той е живял в този квартал в Манхатън.

Чудото на 22-ра улица" набира скорост - обикновено по празниците фондацията успява да сбъдне желанията на най-малко 500 семейства.

Сега, в апартамент номер 7 живее Меридит. С удоволствие събира писмата и вярва, че те са малки коледни чудеса.

Меридит Маккернан, настоящ собственик на апартамента: Мисля, че това е лъч светлина. Замисляш се за момент и осъзнаваш, че е Коледа, че всички вярваме в Дядо Коледа - така че всички имаме нещо общо. Просто е хубаво да знаеш, че има толкова много семейства, които искат да помогнат на хора с по-малко възможности.

Предстои историята на "Чудото на 22-ра улица" да се превъплъти във филм.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.