• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Венеция глобява туристи с €500 за "шумни куфари"

Венеция глобява туристи с €500 за "шумни куфари"

/КРОСС/Известна с ведрата тишина на своите неподвластни на времето кътчета, Венеция е на път да стане още по-тиха..., като забрани шумните куфари на колела.

Жителите на плаващия италиански град са отегчени от шума на куфари, влачени по калдъръмените алеи и мостове от голяма част от 27-те милиона посетители, които се стичат всяка година. Нарастващото им раздразнение накарало градските власти да очертаят правила, които от догодина ще въведат глоби до €500 туристите, ако не преминат на безшумни колела, направени или от гума или пълни с въздух, или пък просто не решат да носят багажа си до и от хотела си.

Забраната важи и за количките, използвани от работници за последния етап от доставката на стоки на магазини или жилищни сгради. Местните власти разчитат, че производителите на чанти ще създадат приемливи за Венеция модели.

Италианските медии съобщават, че жителите на града ще бъдат освободени от забраната, въпреки че това не се споменава в разпоредбата. Тя беше обявена в съобщение на местния съвет: "Новите правила отговарят на оплакванията на венецианците до местния съвет за денонощния шум, предизвикван от влаченето на багажите на колела на туристите и особено прещ нощта, когато законът гарантира защитата на гражданите от шума", се казва в комюникето.

Властите допълниха, че обезшумените колела са необходими и за предпазването на старите павирани улици в града. "Получихме също така много оплаквания заради постепенното влошаване и износване на нашите павета и мостове, които оцеляха непокътнати векове наред", допълни съветът в комюнике.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.