• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Новите депутати ще се возят на стари коли

Новите депутати ще се возят на стари коли

/КРОСС/ Въпреки заявките и заделените средства този парламент не успя да пусне обществената поръчка за закупуване на нови автомобили за депутатите. И тези, които ще дойдат наесен, ще се возят на стари коли. Готова е техническата документация за поръчката, но новото ръководство на Народното събрание през октомври трябва да вземе решение дали да я стартира, или да предвиди пари за нови коли догодина, обясниха от НС.

В автопарка на парламента има 99 автомобила, като шест от мерцедесите са от 1998 г. със среден пробег 500 000 км. Шкода и два лендроувъра са от 1999 г. и са направо за музея. Други 20 мерцедеса са на десет години със среден пробег 350 000 км. Имат 12 БМВ на 7 години с 250 000 км „стаж", а най-новите са 31 фолксвагена от 2012 г.

Заради сигурността на депутатите Народното събрание планираше да даде 1,5 млн. лв., за да обнови автопарка. Така значително щяха да спаднат и разходите за ремонт.

Според отчета за изпълнение на бюджета на НС за първите пет месеца на 2014 г. непокътнати стоят 1,8 млн. лв. за транспортни средства. През юли обаче е финализирана поръчката за два микробуса с 20 места, за които НС плати 281 000 лв. С такива коли возят депутатите до жилищата им. Парламентът има шест микробуса, произведени през 1999 г. Най-старият обаче е от 1993 г. и е пред разпад, разказват депутати. Той вози като безплатна маршрутка народни представители и чиновници от едната сграда на парламента до другата, пише Преса.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.