• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

42 км бягане и 640 км колоездене за популяризиране на туризма по Дунава

42 км бягане и 640 км колоездене за популяризиране на туризма по Дунава

/КРОСС/42 км бягане, 640 км колоездене и само 48 часа от старта до финала - това е предизвикателството „Дунав Ултра 3: River Monsters", на което петима атлети ще се подложат на 20 август. Трасето започва от село Куделин, а финалът е на Дуранкулак - през цялото време участниците ще се движат по поречието на Дунав, предаде БТВ.

Един от атлетите - Борис Бегъмов, подчерта, че няма да се състезават: „Нашето придвижване ще е групово, ще си помагаме". Станислав Евгениев допълни, че през първия ден ще изминат 21 км. пеша и 310 - на две колела. И петимата се занимават сериозно със спорт - колоездене, екстремни експедиции, бягане и др.

„Нашата кауза е популяризирането на туризма по поречието на Дунав", подчерта Бегъмов и даде пример със Свищов, където по план трябва да преспят: „Свищов е един от 10-те града в света с най-качествени възстановки на римски битки".

Именно заради това с атлетите ще пътуват не само лекари, но и екипи, които ще отразяват на живо във фейсбук страницата на събитието приключението им и ще заснемат филм, който после да се показва на форуми за популяризиране на региона.

Според Борис Бегъмов, велотуризмът процъфтява в световен мащаб, но „да се развива инфраструктурата и да се използва велосипедът като транспорт, това не става от днес за утре и просто да се начертае една лента на един път - това е стратегическо мислене".

По отношение на възможностите на дунавския регион, той посочи, че в Сърбия без еврофондове са успели да увеличат посещенията от 500 на 30 000.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.