• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

"Посоки" се бори за наградата в "Особен поглед"

"Посоки" се бори за наградата в "Особен поглед"

/КРОСС/ Повече от 600 души аплодихраха премиерата на българския филм в официалната селекция на фестивала. "Посоки" на Стефан Командарев ще се бори за наградата в програмата "Особен поглед". За атмосферата от вълнуващия момент разказват специалните ни пратеници Айше Сали и операторът Станислав Ангелов, предава БТВ.

История за силата да продължиш въпреки суровия живот. Дали в търсене на смисъл и упование, или в опит за бягство, който мнозина наричат спасение. За "Посоките", по които поемат шестима таксиметрови шофьори с техните клиенти. Посоки като тези, по които минава и цялото българско общество.

След почти 30-годишно отсъствие на българското кино от официалната селекция в Кан филмът на Стефан Командарев ни върна в светлината на прожекторите. Лично директорът на фестивала Тиери Фремо го представи пред публиката на Лазурния бряг.

Аз съм от умерените оптимисти. Оптимисти, които се опитваме със скромните неща, които правим, нещо да променяме. Дали ще успеем, един Господ знае. Посоката я изгубихме според мен и някак си това е моят опит да се опитам да накарам хората да се опитат да помислят за духовната посока, за ценностната посока, защото от това зависи всичко останало, коментира Стефан Командарев.

Оптимисти, песимисти, реалисти. В пътуването с неволите и комичните моменти на техните клиенти ни водят едни от най-обичаните български актьори.

В края на премираната прожекция повече от 5 минути екипът на филма беше обграден от почитатели. Повече от 600 души аплодираха филма "Посоки" на Стефан Командарев в зала Дебюси на фестивалния дворец в Кан.

На филмовия пазар в Кан филмът вече е продaден във Франция,Турция, Китай, Испания, Белгия, Холандия, Люксембург и Полша. А церемонията по награждаването в категорията „Особен поглед" е тази вечер. Дали "Посоката" обратно към България ще бъде увенчана и с награда, ще реши председателят на журито Ума Търман.

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.