• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

БСП: Не е работа на служебния кабинет да се занимава с изборното законодателство

БСП: Не е работа на служебния кабинет да се занимава с изборното законодателство

„От името на БСП заявяваме, че не е работа на служебния кабинет да решава въпроси с изборното законодателство". Това обяви Кристиан Вигенин по време на пресконференция на партията, като по този начин коментира и за кратко обявения проектозакон за уседналост, който на практика лишаваше българите в чужбина за гласуват, а по-късно беше оттеглен от Министерството на правосъдието.

„Приветстваме, че този законопроект беше оттеглен. Нужна е много прецизна формулировка на тези теми, която да гарантира, че ще бъдат запазени конституционните права на българските граждани в чужбина да гласуват", коментира той.

Валери Жаблянов допълни, че са убедени, че изборният процес така, както е наблюдаван на последните избори, е показал доста пропуски в регулацията на изборното законодателство и организацията на самите избори.

„Създаде се напрежение между България и Турция и за нас законодателните промени са необходими. Ще обмислим целия натрупан опит и ще подготвим, и направим предложения за подобрения на всички аспекти в процеса на изборите, за да може да бъдат избегнати всички форми на държавен натиск от чужди държави, където живеят български граждани от гледна точка на участието им в избори", коментира Жаблянов.
Друг от новоизбраните депутати от Левицата Жельо Бойчев пък приветства днешното решение на Министерски съвет да прекрати концесията на летище „София".

„Това е решение, което отдавна БСП очакваше. Приветстваме днешното решение за прекратяване на процедурата. Няма как да приемем обвързването на правителството на ГЕРБ с процедурата и спасяването на БДЖ. Няма никаква логика, която да кара двата въпроса да бъдат вързани един с друг. И към днешна дата няма нужната нотификация за това дали тези средства могат да бъдат ползвани за БДЖ", заяви Бойчев.

По думите му така направената процедура не в гарантирала държавния интерес.

„Критериите, по които трябваше да бъде избран концесионерът, не гарантираха бъдещето на летището. Висяха въпросите със сигурността на Летище „София". Моята молба е да правим съпоставки и с най-близкото летище в подобна процедура е Белград. Там са подадени над 27 намерения за участие. Равносметката до момента за Летище „София" - деклариран интерес от две компании. Няма да се учудите, ако те са турски", коментира още Бойчев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Около него всички ли са чалдисани? Или е неподходящ за тази длъжност, защото е свикнал да получава нареждания и да ги свежда за изпълнение на по-нисшия състав?

05.04.2017 21:27:06

Анонимен

Ръководната роля на БКП се завърна,комунист до комуниста.Трябва да сринат държавата,и тогава с камъни да бъдат изхвърлени от власта.Тоя път без прошка,и без тяхната мнима загриженост за социалният мир.

05.04.2017 21:26:51

Анонимен

Направиха дружно гафа, сега всеки бяга от отговорност. Отново фатмашка намеса на "независимият" президент.

05.04.2017 20:10:25

Анонимен

я виж ти... страхотен резидент си завъдихме, няма що

05.04.2017 20:10:07

Анонимен

А бе на от човек на който шапката му е била правена с пергел не можеш да чакаш нищо свястно....Мислех че г-н Желев и Гоце са били смотани президенти ама тоя счупи тъпомера....Дори Цецето по добре щеше да справя. Да си взима Деситу и да си бега...:-)

05.04.2017 20:09:15

Анонимен

Поредният лупинг на льотчика. Не мога да разбера, защо ги е страх да си признаят, кой какво е написал и одобрил! "Не съм аз, Иванчо беше..." - като в детската градина са.

05.04.2017 20:08:35

Анонимен

Бре комуне, ти на черното, бяло ли казваш! Стенограмата я има на сайта на МС!

05.04.2017 20:08:01

Анонимен

Радев се изживява като Тръмп, и също като Тръмп върви към импийчмънт.

05.04.2017 20:07:41

Анонимен

ИНТЕРЕСНО НЕ Е ЛИ ТОВА ВАШЕ ПОЛИТИЧЕСКО ПРОСТРАНСТВО.ТОВА Е ВЪВ ВАШИЯ ДВОР.

05.04.2017 20:07:24

Анонимен

Емилия Друмева, червен чугун и комунсит и в червата. "Професор" по обслужване на БКП.

05.04.2017 20:06:30

Анонимен

ИДИОТИТЕ ЛЪЖЛИВИ.Радев-Решетников и службашите на Герджиков работят,че пушек се вдига.

05.04.2017 20:06:12

Анонимен

КОГО ЛЪЖЕТЕ БЕ ИДИОТИ!

05.04.2017 20:05:52

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.